Kaufland donira voće i povrće Hrvatskom crvenom križu

Kaufland donira voće i povrće Hrvatskom crvenom križu

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska je tijekom školske godine 2019./2020. partnerskim školama planirao donirati više od 130 tona svježeg voća i povrća, a sada će dio te donacije biti usmjeren socijalno ugroženima.

Konkretno, Hrvatskom Crvenom križu koji ove godine skrbi i o ljudima koji su u razornom potresu u Zagrebu ostali bez doma.

Lanac Kaufland je 2017. godine pokrenuo projekt „Kaufland škola voća i povrća“ s ciljem jačanja svijesti o važnosti zdrave prehrane školske djece. U sklopu društveno odgovornog projekta Kaufland je do sada doniraoviše od 200 tona voća i povrća za gotovo 30 tisuća učenika osnovnih škola diljem Hrvatske. U školskoj godini 2019/2020 tako je 39 partnerskih škola trebalo je dobiti više od 130 tona voća i povrća.

„Projet Kaufland škola voća i povrća već se provodi tri godine zaredom i svake godine partnerskim školama diljem Hrvatske doniramo svježe voće i povrće. Javne osnovne škole mogle su se uključiti u naše natjecanje te zahvaljujući radu i trudu svojih školaraca osvojiti vrijednu donaciju voća i povrća. S obzirom da su zbog epidemije koronavirusa škole zatvorene te do daljnjega ne preuzimaju donaciju odlučili smo je preko mreže Hrvatskog crvenog križa, koji je naš dugogodišnji partner, usmjeriti prema potrebitima diljem Hrvatske. U ovim teškim trenucima želimo pomoći onima koji su zbog potresa ostali bez doma i socijalno ugroženima, koji nažalost nemaju mogućnost svakodnevne kupnje svježih namirnica poput voća i povrća”, rekla je za ZG-magazin Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kaufland Hrvatska.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni