Katedrala – glavni motiv ovogodišnje medalje Zagrebačkog maratona

Katedrala – glavni motiv ovogodišnje medalje Zagrebačkog maratona

Na medalji se nalaze stihovi Tonija Leskovara »Serbus dragi Zagreb moj«, a na naličju medalje je kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis

Do 27. izdanja Zagrebačkog maratona dijeli nas nešto više od pet mjeseci. Jedna od specifičnosti ovog maratona jesu medalje koje dobivaju svi sudionici koji završe utrku maratona (42 km) ili polumaratona (21 km).

U posljednjih nekoliko godina postalo je pitanje trkačkog prestiža imati taj komad bronce u svojoj kolekciji. Svake godine medalja je unikatna, specijalno dizajnirana i u pravilu kao središnji motiv ima jednu od znamenitosti Zagreba. Uz to na medalji je otisnut jedan stih o Zagrebu uz potpis autora. Na naličju je neka od arhitektonskih znamenitosti našega grada uz kratko tekstualno objašnjenje navedenog motiva kao edukacija velikom broju maratonaca koji dolaze u Zagreb, a domaćima je to podsjetnik na ljepote našega grada.

Medalju je kao i prethodnih godina dizajnirao Siniša Mareković – dizajner, satiričar i maratonac. Glavni motiv ovogodišnje medalje (dimenzija 10×7,5 cm) jest zagrebačka katedrala. Na medalji se nalaze stihovi Tonija Leskovara »Serbus dragi Zagreb moj«, a na naličju medalje je kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis.

Ovogodišnji, 27. Zagrebački maraton se održava pod geslom »Maraton žena« s ciljem motiviranja što većeg broja žena da ga istrče.

Zagrebački maraton će se održati 14. listopada 2108. Prijave već traju i dosad je prijavljeno više od 1000 natjecatelja iz 40-ak zemalja.

Iznos startnine raste kako se približava rok održavanja maratona pa se ranijim prijavama može uštediti.

Iznos startnine:

Maraton i polumaraton

  • do 15. svibnja 2018. – 150 kn ili 20 eur
  • do 15. kolovoza 2018. – 200 kn ili 26 eur
  • do 23. rujna 2018. – 250 kn ili 33 eur

 Utrke građana

  • do 15. svibnja 2018. – 50 kn ili 7 eur
  • do 15. kolovoza 2018. – 70 kn ili 9 eur
  • do 23. rujna 2018. – 90 kn ili 12 eur

 Više informacija o maratonu i mogućnostima prijava dostupne su na: www.zagreb-marathon.com

 (zg-magazin)