Karlo Ressler je nositelj HDZ-ove liste za europske izbore

Karlo Ressler je nositelj HDZ-ove liste za europske izbore

Cilj HDZ-ovog programa je i učinkovitije korištenje europskih strukturnih fondova, a naglasak je i na ključnim infrastrukturnim projekti ma od kojih je Plenkovcić izdvojio Pelješki most kao objekt koji će postati “trajni spomenik na prvih sedam godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji”

HDZ je u petak, 5. travnja u središnjici stranke u Zagrebu predstavio 12 kandidata na listi za izbore za Europski parlament. Nositelj liste je potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler, koji je angažiran na ključnim pitanjima u realizaciji programa Vlade i aktivnostima u stranci.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je uvjeren da će Ressler opravdati ukazano povjerenje.

„Pravi je trenutak da kažemo javnosti da HDZ s programom želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem i zalaganjem mogu doći u poziciju da preuzmu krupnu političku odgovornost”, rekao je novinarima Plenković nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na HDZ-ovoj listi za europske izbore drugo mjesto je zauzela aktualna europarlamentarka Dubravka Šujica, a slijede Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Maraojević, Danijel Marušić i Stjepan Adanić.

Plenković je naglasio da HDZ na izbore za Europski parlament izlazi samostalno, a iznimka je suradnja s HDZ-om BiH. Dodao je da je dosadašnja suradnja bila uspješna i da se šalje snažna poruka BiH kao zemlji, Hrvatima kao jednakopravnom konstitutivnom narodu, ali i Hrvatima u susjednim zemljama,gdje žive kao manjine.

Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a usvojen je i program HDZ-a za izbore za Europski parlament koji se zove Hrvatska za generacije. Plenković je rekao da program sadrži sve političke ciljeve koje HDZ želi ostvariti u mandatu idućeg saziva Europskog parlamenta od 2019. do 2024. godine.

Plenković je rekao kako njihov program pozicionira Hrvatsku kao najmlađu članicu Europske unije, ali članicu koja se respektira i ekonomski razvija te koja u smislu razvijenosti lovi korak sa zemljama srednje i istočne Europe koje su u Uniji dulje od Hrvatske. Program ima pet poglavlja, a to su Uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, Demokršćanski solidarna Europa, Europa novih generacija te Sigurna i globalno snažna Europa.

„Fokus želimo staviti na jačanje hrvatskog gospodarstva, jačanje solidarnosti na taj način dati potporu našem kontinuiranom zalaganju za bolju i kvalitetniju fiskalnu konsolidaciju , bolje vođenje javnih financija, u čemu smo ostvarili ogromna postignuća tijekom dvije i pol godine. Naime, prva smo Vlada nakon 1998. godine da smo ostvarili proračunski suficit“, kazao je Plenković. Naglasio je kako program HDZ-a ima i sigurnosnu dimenziju da se odradi sve što je potrebno ne bi li Hrvatska ispunila preduvjete za članstvo u Schengenskom prostoru.

Nadalje, cilj programa je i jednostavnije i učinkovitije korištenje europskih strukturnih fondova, a naglasak je i na ključnim infrastrukturnim projekti ma od kojih je Plenkovcić izdvojio Pelješki most kao objekt koji će postati “trajni spomenik na prvih sedam godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji”.

Plenković je rekao da će program predstavljati kandidati u kampanji koja započinje idući tjedan.

„Program i lista kandidata su usvojeni jednoglasno na svim tijelima stranke, dobili su veliku podršku. Očekujemo da nakon što kampanja krene poruke se jasno predstave svim hrvatskim biračima i da HDZ još jednom ostvari pobjedu na izborima kao što je to činio do sada. Ovi su izbori za smjer Hrvatske, za jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu, nude rješenja i onih koji niti znaju niti mogu to ostvariti“, zaključio je Plenković.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni