Kardinal Bozanić oštro kritizira vlast u božićnoj poruci

Kardinal upozorava da će potezi vlasti dovesti do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić uputio je do sada najžešću kritiku vlasti u svojoj božićnoj poruci, koja će danas biti službeno objavljena u najnovijem Glasu koncila. Kardinal upozorava da će potezi ove vlasti dovesti do razaranja čovjeka i nesreće za Hrvatsku.

„Svatko tko snosi odgovornost za druge, a posebno za narod, ne može se skrivati iza površinskih slogana koji zvuče privlačno, a zapravo su samo jeka praznine. I politička vlast, koja zanemarujući temeljne antropološke istine, pokušava riješiti društvene probleme, nužno će prouzročiti razaranje čovjeka i nesreću za Hrvatsku“ poručio je kardinal Bozanić.

U svojoj božićnoj poruci kaže kako je posebno bilo bolno za kulture i civilizacije nametanje protuljudskih tumačenja koja su postala političke diktature i ideološki totalitarizmi. „A oni su, kaže Bozanić, „redovito bili provlačeni kroz odgojni i obrazovni sustav nekog društva, preodgajajući djecu i mlade, zabranjujući slobodu izbora i ne dopuštajući iskrenost i poštenje u iznošenju argumenata, kako znanstvenih, tako i onih koji pripadaju drugim izvorima i drukčijoj vrsti spoznaje, sadržanih u religiji i kulturi, najčešće izražavanih umjetnošću“. (hrt.hr / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni