Karavane Spačeka krenule na petodnevnu vožnju diljem Hrvatske

Karavane Spačeka krenule na petodnevnu vožnju diljem Hrvatske

(Bob Brotherhood iz Engleske dobio je medalju za najstarijeg izloženog Spačeka – Citroёn 2CV Type A iz 1952. godine)

Iako je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru formalno završen u subotu navečer, u kampu Spačeka bilo je živo i u nedjelju. Dolazili su posjetitelji, radili ugostitelji, trgovalo se, a sve je popraćeno zabavnim programom.

Prema planu, u nedjeljnim prijepodnevnim satima na svoj petodnevni put su krenule dvije karavane Spačeka. U organizaciji Hrvatskog 2CV Citroёn kluba za sudionike su organizirane dvije atraktivne hrvatske rute s polaskom iz Samobora. Jadranskom rutom kretalo je od 10 sati stotinjak spačekista prema moru preko Karlovca, do Ogulina i jezera Sabljaci, pa nastavak prema Baškim Oštarijama, dolaskom do Biograda na moru i boravkom i odmorom od dva dana te nastavkom do konačnog cilja u selu Radošići u Etno selu Škopljanci. Završno parkiranje održat će se na stadionu Poljud u Spliutu, 9. kolovoza 2019. oko 12 h.

Druga atraktivna ruta je kretala od 11 sati kontinentalnom rutom put i okolo Zagorja do Bedekovčine, pa prema Mariji BIstrici, Križevcima do Vrbovca,nastavkom puta u smjeru Moslavine a preko Siska do Parka prirode Lonjsko polje (Krapje) do Slavonije u kojoj će posjetiti Požegu, Kutjevo i Đakovo (dogovorena posjeta ergele lipicanaca). Organiziran je završni susret u Osijeku, 9. kolovoza uz pomoć Grada Osijeka.

No ostalo je i puno onih koji su se još zadržali u Samoboru, obilaze Zagreb ili putuju Hrvatskom u vlastitom aranžmanu.

Goran Skrbin, predsjednik hrvatskog 2cv kluba i Darinko Zornjak, predsjednik 23. susreta Spačka s darovima 2cv klubova iz Italije, Francuske, Velike Britanije, Nizozemske i Poljske

Sretni dobitnici su u nedjelju podizali i nagrade tombole u kojoj su sudjelovali svi sudionici ili nagrade i medalje osvojene na jednom od natjecanja. Vrijednu prvu nagradu tombole (rolling šasija 4×4) dobio je Etienne Musslin iz Francuske.

Sudionici sa svih strana na odlasku su čestitali organizatorima i svima koji su se proteklih šest dana trudili da sve bude što bolje, da se (bez obzira na vremenske neprilike) održi pozitivna energija ovog međunarodnog susreta I druženja, na koje je došlo više od 3500 Citroёna i više od 10.000 ljudi.

Bilo je i onih koji nisu mogli doći ranije, ali su svratili makar na kraj okupljanja, da pozdrave prijatelje. Među njima je i Thomas iz Švicarske, uz svoj obiteljski Citroёn C4G iz 1932. godine koji inače stoji u Muzeju Citroёna (gdje mu je i mjesto). Svoju ljubav prema tom vozilu (u koje su ugrađeni samo originalni dijelovi) i vremenu u kome je proizvedeno, potvrdio je adekvatnim odijevanjem i swing glazbom, koja se mogla čuti iz auta.

Thomas i njegov Citroёn iz 1932. godine

Podsjetimo, 23. svjetski susret spačeka u Samoboru ušao je među top 30 ovogodišnjih događanja Hrvatske turističke zajednice u Hrvatskoj i stao uz bok Dubrovačkim ljetnim igrama, Pula film festivalu i Sinjskoj alki, a najveće je događanje u Zagrebačkoj županiji ove godine. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni