Karatisti osvojili srebro i broncu na Europskom prvenstvu regija u Parizu

Karatisti osvojili srebro i broncu na Europskom prvenstvu regija u Parizu

U konkurenciji kataša Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan, predstavljajući zagrebačku regiju, osvojili su srebrnu medalju, dok su Vlatka Kiuk, Petra Krivičić i Mihaela Petrović izborile broncu

Na Europskom prvenstvu regija u Parizu hrvatski karatisti u konkurenciji kataša, Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan, predstavljajući zagrebačku regiju osvojili su srebrnu medalju. Hrvatski reprezentativci bili su bolji od Crne Gore sa 4-1, a u polufinalu nadvisili i Španjolsku (Andaluzija) sa 3-2. U susretu za zlato izgubili su od Francuske (regija Pariz) sa 5-0, javlja HRT.

U ženskoj konkurenciji hrvatske reprezentativke Vlatka Kiuk, Petra Krivičić i Mihaela Petrović, također predstavnice zagrebačke regije na ovom natjecanju, u 1. kolu bile su slobodne. U nastavku su izgubile od Španjolki (Andaluzija) maksimalnim rezultatom 5-0.

S obzirom da su predstavnice Andaluzije ušle u finale, naše su djevojke dobile prigodu kroz repasaž boriti se za brončano odličje. U tome su i uspjele, najprije nadvisivši ekipu Francuske (Azurna obala) s 5-0, a u odlučujućem susretu bile su bolje i od ekipe Srbije (Vojvodina) sa 4-1.

Na EP regija ukupno je sudjelovalo 630 natjecatelja iz 23 zemlje. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni