Karatašica Ana Lenard nagrađena s 20.000 kuna

Karatašica Ana Lenard nagrađena s 20.000 kuna

Župan je svečano primio uspješnu sportašicu nakon osvojenog prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji i drugog mjesta u pojedinačnoj kategoriji na Europskom prvenstvu

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić čestitao je Ani Lenard, članici Karate kluba Samobor i Hrvatske ženske karate reprezentacije, povodom osvojenog prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji i drugog mjesta u pojedinačnoj kategoriji na Europskom prvenstvu u Istanbulu, te ju prigodno nagradio s 20 tisuća kuna.

“Ovogodišnje Europsko prvenstvo bilo je najjače do sada jer je bilo kvalifikacijsko za Europske igre gdje su se svi pripremali puno više nego inače. Svaka borba je bila sve teža”

„Tijekom priprema događali su se problemi pa je postojala mogućnost da Ana i ne ode na prvenstvo, no kada se sve dobro završi, kao u ovom slučaju, onda su medalje još sjajnije“, istaknuo je župan na današnjem prijemu.

Ana-Lenard-2015Podsjetio je kako je karatašica još 2006. godine proglašena za najbolju mladu sportašicu, a zatim je 2012. postala i najbolja sportašica Zagrebačke županije, a njezin samoborski klub je najbolja ženska ekipa 2014. godine.

Proteklo uspješno natjecanje opisala je osvajačica medalja Ana Lenard: „Ovogodišnje Europsko prvenstvo bilo je najjače do sada jer je bilo kvalifikacijsko za Europske igre gdje su se svi pripremali puno više nego inače. Svaka borba je bila sve teža, no moj tim i trener su me dobro pripremili pa sam uspjela doći do finala u kojem nažalost nisam uspjela pokazati svoj maksimum. Mislim da je došlo do psihičkog pražnjenja jer su tri prethodna dana bila emocionalno iscrpljujuća – prvi dan ulazak u finale pojedinačno, drugi dan i ekipno, a treći više nisam bila sva svoja. Ali ekipno smo popravili stvar i osvojili zlatnu medalju“.

Trenutno se priprema za turnir u Srbiji te Turskoj, nakon čega slijedi najvažnije natjecanje u karateu, Europske igre, koje se održavaju 13. lipnja u Bakuu.

Na financijske se probleme, zbog kojih je postojala mogućnost da Ana ne ode na prvenstvo, osvrnuo Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije: „Županija pokazuje kako stvari funkcioniraju, no problem je u nadležnom Ministarstvu i olimpijskom odboru pa novci, koji su osigurani i koji postoje, nisu došli u sportske saveze, tu se javlja puno ozbiljniji problem a to je nepoštivanje zakona i propisanih rokova“.

Kožić je istaknuo kako u županiji djeluje preko 600 sportskih klubova, te da svime treba i žele pomoći, ali u skladu zadanog proračuna koji im je na raspolaganju. Naglasio je kako su sport i uspješni rezultati potrebni za mlade, ali i za promociju grada i države.

Ivona Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni