Karačić demantirao napad na Tomaševića: “Zašto mediji haluciniraju?”

Karačić demantirao napad na Tomaševića: “Zašto mediji haluciniraju?”

(Foto: Z1 televizija)

Nakon što je jučer u Skupštini grubo izvrijeđao i fizički zaprijetio Tomislavu Tomaševiću (Zagreb je naš!), gradski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Davorin Karačić spomenuti je incident demantirao objavom na svom Twitter profilu, a slučajem bavi i Hrvatska odvjetnička komora koje je Karačić član.

Iako je u medijma objavljena snimka verbalnog sukoba Karačiča i Tomaševića pred kamerama Z1 televizije (https://zg-magazin.com.hr/u-skupstini-umalo-poletjele-sake-karacic-pozvao-tomasevica-da-dode-ispod-domovinskog-mosta-i-povede-i-prijatelja/), gradskih zastupnik Neovisnih za Hrvatsku na Twitteru je ustvrdio da mediji – »haluciniraju«.

»Zašto mediji haluciniraju s ‘umalo fizički obračun’? Pa teže svađe sam znao gledati pred šalterima određenih institucija ili javnih poduzeća. Zar su svi posvilenili?« napisao je Davorin Karačić, inače odvjetnik pjevača Marka Perkovića – Thompsona na Twitteru. 

No zbog incidenta je reagirala je i Hrvatska odvjetnička komora. Tako je Telegramu potvrđeno, Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo je izvide te su nakon onoga što su pročitali u medijima zatražili i snimke. Tužiteljstvo će o daljnjem postupanju odlučiti nakon pregleda snimki i transkripata.

Disciplinsko tužiteljstvo djeluje kao samostalno tijelo Komore i u slučaju kada procijeni, može podignuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva, o čemu dalje odlučuje Disciplinski sud koji ima mogućnost izricanja različite sankcija – od ukora i novčane kazne pa do gubitka prava na obavljanje odvjetništva u određenom razdoblju.  Najstroža kazna je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva koja se izriče za grube prekršaje.

Spomenimo da Karačić, iako je javna osoba, ni na društvenim mrežama ne bira riječi kojima se izražava. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni