Kao polog za naručenu drogu ostavljali satove, narukvice, prstenje…

Kao polog za naručenu drogu ostavljali satove, narukvice, prstenje…

(Foto i video: PUZ)

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja u kojima je zaplijenjeno 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane.

U prvom kriminalističkom istraživanju koje je provedeno u ponedjeljak, 19. studenog nad 20-godišnjakom pronađeno je 525 grama amfetamina i 2 grama marihuane. Istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje iz Njemačke naručio pismovnu pošiljku s amfetaminom te je nakon preuzimanja pošiljke uhićen, dok je pretragom stana pronađena manja količina marihuane, prijenosno računalo i mobitel.

U utorak, 20. studenoga u drugom kriminalističkom istraživanju nad 33-godišnjakom u pretragama prostorija kojima se koristi osumnjičeni pronađeno je 391 gram kokaina i 20 grama marihuane, pištolj te 50 komada streljiva i užlijebljena cijev za oružje. Osim droge i oružja, pronađena je i veća količina nakita za koji se pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu te oprema za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je prodavao na zagrebačkom području.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su podnijete kaznene prijave zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

 (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni