Kao da ih već nema dovoljno: “Niknuli” novi stupići u blizini bolnice u Vinogradskoj

Kao da ih već nema dovoljno: “Niknuli” novi stupići u blizini bolnice u Vinogradskoj

U Zagrebu su prometni stupići definitivno »u modi«, i to pogotovo – oni metalni (Bilo kuda stupić(i) svuda). Ovih dana, točnije 21. travnja u Ulici Podolje, nedaleko od KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj postavljena su 23 nova metalna stupića. Na taj način vozači su ostali bez 20-ak parkirnih mjesta u blizini bolnice, pa će »pauci« Zagrebparkinga vjerojatno na potezu u okrugu oko bolnice imati (malo) više posla (“Pauci” kruže oko bolnica, dok neke lokacije zaobilaze). Radnici Zagrebačkog holdinga su na lokaciji postavili obavijest vlasnicima da 21. 4. o d 7 do 14 sati ne parkiraju svoja vozila na dijelu od Ilice do Ulice Podolje.

Uzmemo li u obzir da stupić s postavljanjem košta 827,50 kuna, gradski su porezni platiše na ovo rješenje (koje vjerojatno nisu željeli) potrošili 19.032,5 kuna te ostali bez nasušno potrebnih parkirališta, osobito u blizini bolnica.

Svakodnevna slika: Uobičajeni “krkljanac” pred KBC-om Sestre milosrdnice

Ostaje zapitati se sluša li itko od nadležnih prometne stručnjake i/li građane?

(B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t