Kandidati za gradonačelnika Zagreba pomažu glinskim mažoretkinjama

Kandidati za gradonačelnika Zagreba pomažu glinskim mažoretkinjama

Akciji su se odazvali Pavičić Vukičević, Tomašević i Škare-Ožbolt

Udruga Ponos domovine u četvrtak je predstavila humanitarnu akciju pod nazivom “Zagrebački kandidati u misiji humanosti”, kojom se pomaže udruzi mažoretkinja “Glinske banice” iz potresom pogođene Gline.

Riječ je o online prodaji doniranih predmeta kandidata za gradonačelnika Zagreba putem mrežne stranice www.aukcije.hr kako bi se prikupio novac za nove odore u kojima će glinske mažoretkinje dostojno predstavljati svoj grad na predstojećim natjecanjima te gostovanjima u zemlji i inozemstvu. Akcija traje od 1 do 12 svibnja.

Tajnik udruge Ponos domovine Žarko Delač je istaknuo da gotovo svake godine udruga organizira neku humanitarnu akciju, a ove je godine odlučeno da se pomogne potresom pogođenoj Banovini.

“U svom radu udruga je usmjerena prema djeci. Naš odabir ove godine je udruga mažoretkinja Glinske banice, prvenstveno jer se radi o djevojkama koje imaju manji izbor slobodnih aktivnosti od mladića”, rekao je Delač. Naglasio je da su neki kandidati za gradonačelnika Zagreba već donirali vrijedne predmete za hvalevrijednu akciju, a i udruga Ponos domovine je donirala umjetničku sliku svoje prve predsjednice.

“U akciju su se uključili Jelena Pavičić Vukičević, Tomislav Tomašević, Vesna Škare-Ožbolt, a svoje sudjelovanje najavio je i Davor Filipović. Riječ je o kandidatima koji su prikupili dovoljno potpisa. I drugi kandidati ako žele mogu sudjelovati u akciji”, istaknuo je Delač. Dodao je kako se očekuje da će se na dražbi prikupiti nekoliko tisuća kuna. Ne sakupi li se dovoljno novaca, s akcijom se nastavlja do rujna te je uvjeren da će se prikupiti 15.000 kuna.

Mažoretkinje s velikim rezultatima

Udruga mažoretkinja “Glinske banice” osnovana je 1998. godine te je tijekom godina postigla vrhunske rezultate na europskim i državnim natjecanjima. Plan je da ove godine ova udruga i Grad Glina budu domaćini Državnog prvenstva mažoretkinja.

Predvodnica seniorskog sastava Glinske banice i bivša trenerica je studentica Prehrambeno – tehnološkog fakulteta Gabrijla Zibar. “Plešem već gotovo 18 godina, od svoje 4. godine, a moje prvo natjecanje je bilo 2008. godine na državnom prvenstvu u Biogradu na moru”, rekla je za ZG-magazin mažoretkinja.

“Najveći uspjeh smo imale na državnom natjecanju, kada smo bile viceprvakinje i na europskom natjecanju te osvojile brončanu medalju”, kaže Gabrijela. Naglasila je da je nekoliko puta pokušala prekinuti karijeru mažoretkinje, ali, kako je rekla, radi se o ljubavi koja se ne može opisati riječima.

“Kao mažoretkinja stvorila sam najčvršća prijateljstva u životu s djevojkama s kojima sam plesala. Stekla sam puno razumijevanja prema ljudima, upoznala mnoge osobe te proputovala Hrvatsku i Europu. Preporučujem i drugim djevojkama da se time bave”, zaključila je Gabrijela koja je pohvalila humanitarnu akciju.

Srednjoškolka Anja Bogeta predvodnica je juniorskog sastava mažoretkinja te je također postigla velike rezultate, među kojima je osvojeno drugo mjesto na Europskom prvenstvu. “Od humanitarne akcije očekujem puno. Potrebno je obnoviti naše odore kako bi se za vrijeme državnog prvenstva u našem gradu pokazale u najboljem svijetlu”, poručila je Anja.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni