Kampanja za sigurnost djece u prometu

Kampanja za sigurnost djece u prometu

Na Međunarodni dan dječjih prava, 20. studenoga u nekoliko gradova Hrvatske, u Zagrebu, Koprivnici, Zaprešiću i u općini Bale, u okviru javne kampanj veliki plakati s porukom “DJECA U PROMETU SU NEPREDVIDIVA I ČESTO U OPASNOSTI.

Udruga Roditelji u akciji – Roda ovom javnom kampanjom o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, koja će se dijelom odvijati i online, zaokružuje niz aktivnosti u projektu zakOČI – Take a Brake! koji je okupio različite sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja. 

Udruga je u okviru projekta zakOČI – Take a Brake! zabavne edukativne sadržaje namijenjene djeci u dobi od 6 do 10 godina pa će tako djeci u Hrvatskoj od danas biti dostupna online igra ČUDOvišna avantura, radna bilježnica Mali prometni detektivi i igra u kutiji osmišljena prema konceptu escape room igara. Ovi inovativni sadržaji predstavljaju edukativne alate koji će potaknuti dijete na aktivno i sigurno sudjelovanje u prometu.  

U okviru ovog istog projekta razvijena je mrežna stranica zakoci.eu koja osim ovih edukativnih alata za djecu, nudi brojne informativne i aktualne tekstove za roditelje o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu. 

Miron Huljak, policijski savjetnik u Službi za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ovom je prilikom rekao: »U okruženju nepotrebnog i besmislenog stradavanja djece u cestovnom prometu, u kojem je tijekom deset mjeseci ove godine smrtno stradalo troje djece, 80 je teže ozlijeđeno, a 471 dijete je zadobilo lakše ozljede, projekti poput projekta „Take a brake – ZakOČI“, daju novu dimenziju brige za djecu i njihovo što sretnije odrastanje«.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni