Kampanja volontera u skloništima za napuštene životinje

Kampanja volontera u skloništima za napuštene životinje

Volonteri su snimili kampanju te pozirali sa psima koje su spasili i koji su u međuvremenu postali njihovi kućni ljubimci

»Svaki život je dragocjen!«, naziv je kampanje protiv zlostavljanja životinja koju je pokrenulo sklonište Dumovec u suradnji s udrugom „Prijatelji životinja“ te skloništima:

Sklonište za Životinje Virovitica – Udruga Laki

Društvo za zaštitu životinja “Šapa” Bjelovar

Sklonište za napuštene životinje udruge Pobjede Osijek

Sklonište za životinje udruge Spas Varaždin

Sklonište za životinje “Prijatelji” Čakovec.

Kampanju će popratiti jumbo plakati postavljeni na području Zagreba i diljem Hrvatske te video spot ‘Nove pobjede’ hip hop izvođača IFEEL.

Kampanjom „Svaki život je dragocjen!“ žele naglasiti važnost rada volontera u skloništima u kojima se životinje ne ubijaju već se intenzivno radi na njihovom udomljavanju. U Hrvatskoj postoji samo šest skloništa u kojima se ne ubijaju životinje, što je, ocjenjuju aktivisti, tužna statistika s obzirom na broj skloništa u Hrvatskoj.

Građani Grada Zagreba, Čakovca, Varaždina, Bjelovara, Virovitice i Osijeka prepoznali su važnost ovakvih ustanova u svome gradu te su na ovaj način spašene i sretno udomljene tisuće životinja. No, i dalje, nove životinje svoj smještaj pronalaze u skloništima te je potrebno još puno truda, volje i rada kako bi se osvijestila odgovornost građana prema svojim kućnim ljubimcima.

Njihova skloništa su u potpunosti otvorena za sugrađane bez čije bi potpore rad bio uvelike otežan. Svakodnevne posjete i udomljavanja rezultat su uz ostalo edukacije, pogotovo najmlađih građana te brojnih edukacija i posjeta vrtića i osnovnih škola skloništu.

Volonteri su snimili kampanju te pozirali sa psima koje su spasili i koji su u međuvremenu postali njihovi kućni ljubimci.

Neka svatko od nas krene od sebe i pokrene i sve! Na udomiteljima je samo da se odgovorno brinu, maze, paze i vole svoje kućne ljubimce.

Volonteri nisu plaćeni, ne zato što je njihov rad besplatan, nego zato što je njihov rad neprocjenjiv.

(Sherry Anderson)

Vizuali i video materijali te načini kako se uključiti u kampanju nalaze se na web stranici www.volontiraj.net. (zg-magazin)