Kamo s borom nakon blagdana?

Kamo s borom nakon blagdana?

Sve je veći trend kupnja žive jelke posađene u teglicama, odnosno jedna doza ekološkog senzibiliteta. Oni koji imaju takvo drvce, a ne znaju kamo bi s njim, mogu kontaktirati stručne osobe iz Zrinjevca kako bi im pronašli lokaciju i pomogli u sadnji na javnim površinama

Nakon božićnih i novogodišnjih praznika, pomalo se sve vraća u rutinu te se skidaju ukrasi i uklanjaju božićna drvca. Pitanje je kamo s prirodnim borovima odnosno jelama, onim živim i odsječenim.

Važno je da se prirodna jelka nakon blagdana odloži na vidljivo i dostupno mjesto, kako bi ih u narednim danima djelatnici besplatno pokupili, poručuje Igor Toljan iz Zrinjevca. Sve odbačene jelke bit će odvezene u roku od desetak dana. Drvca se kompostiraju u prirodno organsko gnojivo koje se koristi na zelenim površinama, a takvih se u periodu nakon blagdana u Zagrebu pronađe i do 20 tisuća.

Digitalni katastar zelenila

Sve je veći trend kupnja žive jelke posađene u teglicama, odnosno jedna doza ekološkog senzibiliteta. Oni koji imaju takvo drvce, a ne znaju kamo bi s njim, mogu kontaktirati stručne osobe iz Zrinjevca kako bi im pronašli lokaciju i pomogli u sadnji na javnim površinama. Na taj način neće nikome smetati i ispunjavat će svoju funkciju. Također, navedeno drvo biti će uvedeno u digitalni katastar gradskog zelenila kako bi se moglo propisno održavati.

Kućanstva koja imaju umjetne borove nemaju ovakva pitanja, no njima se preporučuje da ih prouče prije kupnje kako bi ona mogla potrajati desetak godina. Iako takva drvca nemaju mirisa niti pružaju doživljaj kao prirodno drvo, ona ipak predstavljaju uštedu jer ih ne treba svake godine kupovati. (I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni