Kamere snimaju građane koji nepropisno odlažu otpad

Kamere snimaju građane koji nepropisno odlažu otpad

(Ilustracija: ZG-magazin)

S ciljem uspješnijeg provođenja sustava gospodarenja otpadom, zagrebačko komunalno redarstvo svakodnevno, diljem grada, putem nadzornih kamera kontrolira 170 lokacija sa spremnicima za odlaganje otpada. Kamere su postavljene radi detektiranja građana koji nepropisno odlažu otpad, što je preduvjet za kažnjavanje prekršitelja, navodi se u današnjem priopćenu Grada Zagreba.

Iz Grada podsjećaju da je u prvom razdoblju primjene novog modela sakupljanja otpada naglasak bio na upozorenjima, kako bi se građanima omogućilo razdoblje prilagodbe. No krajem prosinca prošle godine formirane su posebne ophodarske službe Čistoće i Komunalnog redarstva koje evidentiraju i izriču ugovorne kazne za sve nepravilnosti na terenu.

»Od uvođenja novog modela naplate odvoza otpada 1. listopada 2022., rezultati pokazuju znatne napretke te se postotak odvajanja povećao za trećinu. Smanjene su mjesečne količine miješanog komunalnog otpada i povećane količine odvojeno prikupljenog otpada, što je glavni cilj uspostave modela«, navodi se u priopćenju.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni