Kamensko prodano za trećinu procijenjene vrijednosti!

Kamensko prodano za trećinu procijenjene vrijednosti!

Nekretnine će se predati kupcu uplate razlike koja s obzirom na uplaćenu jamčevinu za obje nekretnine iznosi 21.600.000 kuna

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o prodaji dviju zgrada Kamenskog d.d. u Reljkovićevoj ulici za 24 milijuna kuna.

Riječ je o kući i dvorištu u Reljkovićevoj 8, površine 5968 m2 i nekretnine ukupne površine 514 m2 opisanom kao kuća u Reljkovićevoj ulici na kućnom broju 10 s dvorištem.

Stečajni upravitelj Zdravko Mitak u utorak je za HRT rekao da su nekretnine nekadašnje tekstilne tvrtke prodane na 14. dražbi, i to po najnižoj cijeni – 24 milijuna kuna. Vrijednost kompleksa je inače procijenjena na 73,5 milijuna kuna, a spominjali su se i iznosi od 120 te 93 milijuna kuna.

Nakon usmene javne dražbe održane 11. ožujka na Trgovačkom sudu u Zagrebu, taj Sud donio rješenje kojim su kupcu ANNI AUREI d.o.o. iz Križevaca dosuđene nekretnine. Taj kupac je ujedno bio i jedini ponuđač.

Nekretnine će se predati kupcu nakon pravomoćnosti ovog rješenja i uplate razlike kupovine do izlicitirane cijene, a koja s obzirom na uplaćenu jamčevinu za obje nekretnine iznosi 21.600.000 kuna.

Predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj za javnu je televiziju izjavila kako se radi o vrlo maloj cijeni za objekte te da su bivše radnice Kamenskog zbog toga bile šokirane.

»Vjerujem da će se institucije, odnosno država odreći naplate prije nas zbog djelomične zaslužnosti za to naše stanje koje je zakonima omogućila. Mislim da mi prvi moramo doći na naplatu jer smo to najpoštenije zaslužili«, kazala je Grozaj o naplati radničkih potraživanja. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni