Kalinić: Nema potrebe za jurišanjem u dućane

Kalinić: Nema potrebe za jurišanjem u dućane

Nakon što je potvrđen pojava korona virusa u Hrvatskoj u utorak se sastao Stožer za civilnu zaštitu Grada Zagreba, a najavljeno je da će se dana sastati i Nacionalni krizni stožer.

Zamjenica gradonačelnika Oivera Majić je rekla da će se pratiti upute Nacionalnog stožera za krizne situacije.

„Nema potrebe da se juriša u dućane. Trgovine će biti snabdjevene. Grad Zagreb će dobiti našu potporu da normalno funkcionira”, izjavio je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, prenosi dnevnik.hr. Dodao je da se Krizni stožer sastao kako bi se razradio plan za slučaj da se pojavi više zaraženih u Zagrebu. „Mi smo spremni i napravit ćemo najbolje što možemo”, poručio je i istaknuo da nema mjesta za paniku.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč kazao je da je trenutna situacija zahtjeva ozbiljnost te naglasio da se kao i kod gripe i drugih kapljičnih infekcija ne preporučaju javna okupljanja.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je jučer potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom. U zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević hospitaliziran je mladić koji je od 19. do 21. ožujka boravio u Milanu.

Riječ je o zaposleniku tvrtke Ericcson Nikola Tesla, a danas je potvrđeno da je zaražen i njegov brat. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni