Kako spriječiti infekcije dišnih puteva kod djece

Kako spriječiti infekcije dišnih puteva kod djece

Svjedoci smo velikih previranja kada je riječ o cjepljenju, kao i vrlo snažnog antivakcinalnog pokreta. Stoga će se na tribini pokušati objasniti što o tome kaže struka i znanost te kako čovjek koji se time bavi u praksi gleda na spomenuta pitanja

Vijeće mjesnog odbora „Antun Mihanović“ u suradnji s Vijećem gradske četvrti Trešnjevka sjever, Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Centrom za kulturu Trešnjevka provodi ciklus predavanja pod nazivom Trešnjevka za djecu o zdravlju djece na području Trešnjevke

Drugo predavanje iz navedenog ciklusa predavanja i video projekcija održati će se u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjveka 1, Zagreb, u četvrtak 21. siječnja od 18 sati na temu Prevencija infekcija dišnih puteva djece. Gost predavač je prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, primarijus, specijalist pedijatar.

Infekcije dišnih puteva djece predstavljaju najčešći zdravstveni problem s kojim se susreću roditelji, pedijatri i djelatnici predškolskih ustanova. Veća učestalost se javlja u skupinama djece u gradskim središtima i u djece koja pohađaju kolektiv. Mogućnosti prevencije su raznovrsne – od jednostavnih, no vrlo učinkovitih, mjera osobne higijene, prostornih uvjeta i boravka na svježem zraku, do mjera zaštite cijepljenjem.

U kratkom pregledu će biti prikazana cjepiva koja se koriste u redovitom i neobaveznom programu imunizacije. Svjedoci smo velikih previranja kada je riječ o cjepljenju, kao i vrlo snažnog antivakcinalnog pokreta. Stoga će se na tribini pokušati objasniti što o tome kaže struka i znanost te kako čovjek koji se time bavi u praksi gleda na spomenuta pitanja. Na kraju će biti prikazano dojmljivo video svjedočanstvo roditelja kojim se upozorava na moguće posljedice necijepljenja.

Predavanje i diskusija namijenjeni su roditeljima. Ulaz je besplatan.

Više informacija na + 385 1 3027411, + 385 91 3027415, ameniss@cekate.hr, www.cekate.hr. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni