Kako prepoznati političko i osobno koristoljublje

Kako prepoznati političko i osobno koristoljublje

Reakcija iz Hrvatske stranke umirovljenika

»Minorna stranka koju čini nekoliko bivših članova HSU-a u svojem drugom ovogodišnjem osvrtu ponovno je reciklirala istu temu i podržala isplatu energetskog dodatka te se u ime svih umirovljenika zahvalila Vladi na tom činu…«

S velikim iznenađenjem i nevjericom primili smo elektroničku poruku kojom nas nezadovoljni umirovljenik osuđuje i iskazuje svoje razočarenje našim priopćenjem. Dapače osuđuje nas, riječima koje nemaju mjesta u javnom prostoru, da smo ih izdali i podržali Vladinu mjeru kojom se dodjeljuje jednokratni energetski dodatak. Iako naučeni na svakodnevne upite i sugestije u prvi mah nismo shvatili o čemu je riječ sve dok nismo pogledali tekst na portalu mirovina.hr.

Naime, minorna stranka koju čini nekoliko bivših članova Hrvatske stranke umirovljenika u svojem drugom ovogodišnjem osvrtu ponovno je reciklirala istu temu i podržala isplatu energetskog dodatka te se u ime svih umirovljenika zahvalila Vladi na tom činu. S obzirom na to da smo mi izrazili potpuno drugačiji stav pojasnili smo to u našem odgovoru zabrinutom umirovljeniku koji nam se potom ispričao na pogrešno upućenom e-mailu. No ova situacija rječito govori kako nekima odgovara zamagljivanje na političkoj sceni čemu ide u prilog i dozvoljavanje rada strankama vrlo sličnih imena.

Najstarija politička stranka koja se zalaže za prava osoba starije životne dobi

Zbog toga osjećamo potrebu još jednom izvijestiti javnost kako je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) najstarija i jedina organizirana politička stranka koja u prvom redu štiti i zalaže se za prava osoba starije životne dobi. Uz to jedina od svih drugih tzv. umirovljeničkih stranaka djeluje u skladu sa Zakonom o političkim strankama, svakodnevno osniva nove podružnice, posjeduje registar članova, sustavno organizira brojne aktivnosti, aktivno djeluje u vlastitim stranačkim prostorima…

Putem svojih brojnih zastupnika i vijećnika zalaže se za očuvanje životnog standarda umirovljenika na državnoj i lokalnoj razini o čemu postoje brojni objektivni tragovi i zapisi. Zbog toga žalosti činjenica o beskrupuloznoj želji i ovisnosti pojedinaca o stjecanju neke političke moći koju nikad nisu i neće imati. Nažalost, situacija je slična i među umirovljeničkim udrugama o čemu svjedoči i pismo koje smo primili od nepoznatih umirovljenika u kojem se žale na odnose u Hrvatskoj matici umirovljenika!

Zajedništvo umirovljenika

Zbog političke i ljudske korektnosti pismo ne želimo objaviti, ali ono još jednom ukazuje na podijeljenost među umirovljenicima, licemjernost, borbu za fotelje i sitnu korist koja nas godinama koči u jedinstvenom političkom nastupu. Postavlja se pitanje do kada će to tako biti i s kojim se ciljem pojedinci upuštaju u očigledne sebične i koristoljubne avanture.

S nadom i vjerom u bolje sutra još jednom javno pozivamo sve umirovljenike na zajedništvo i poručujemo im kako je HSU stožerna stranka kojoj mogu vjerovati! U tome će nam, kako vrijeme odmiče, pomoći naš minuli rad i kontinuirano zalaganje za zajedničke, a ne parcijalne interese umirovljenika što će s vremenom, sigurno smo, prepoznati sve veći broj naših sugrađana.

(Hrvatska stranka umirovljenika)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni