Kako postići četvrtu industrijsku revoluciju

Kako postići četvrtu industrijsku revoluciju

Prof. emeritus Igor Čatić, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održat će u utorak, 25. travnja 2017. u 18:30 sati u Maloj dvorani Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Savska 18, Zagreb predavanje: Proizvodni lanac – od zamisli do pohrane podataka.

Predavanje koje se održava u sklopu Festivala znanosti je namijenjeno svima koji sudjeluju u proizvodnji materijalnih dobara, od ideje do pohrane neupotrebljivog preostaka oporabe. Započet će se s definiranjem kiber-fizičkog sustava koji je osnova za realizaciju 4. industrijske revolucije.

Osim Industrije 4.0, njezinim mogućnostima i slabostima, bit će ukazano na dostignuća djelatnika FSB-a u konceptu Kirurgije 4.0, kao dijela Medicine 4.0. Analizirat će razvoj hvatljivog tijela od ideje do pohrane preostatka. Središnji dio čini podjela proizvodnih postupaka po DIN 8580 na primjeru stvaranja umjetničkih djela. Dio je posvećen konceptu kružnog gospodarstva od trenutka početka uporabe proizvoda, njegova popravka i oporabe. Kao novost prikazat će se odlike novo razvijene mini radne stanice koja briše granice između razvoja proizvoda i proizvodnje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni