Kako napraviti omlet bez jaja? Saznajte na ZeGeVege festivalu

Kako napraviti omlet bez jaja? Saznajte na ZeGeVege festivalu

Trg bana Jelačića će u petak i subotu, 6. i 7. rujna već 12. put zaredom ugostiti ZeGeVege festival održivog življenja. Iz Udruge Prijatelji životinja, koja je i organizator festivala poručuju kako je riječ o najvećoj veganskoj manifestaciji u ovome dijelu Europe te manifestacija koja je postala nezaobilazan dio turističke i gastronomske ponude.

U dva dana trajanja festivala očekuje se više od 50 000 posjetitelja koji će na štandovima domaćih i inozemnih izlagača moći pronaći široki asortiman veganskih proizvoda.

U širokoj ponudi naći će se kozmetika koja nije testirana na životinjama, obuća bez životinjskih sastojaka, ekološki ulošci i pelene, ekološko voće i povrće, ekstradjevičanska ulja, vegansko pivo, biljna mlijeka i ledena kava, proizvodi bez glutena, dodatci prehrani…

Dvanaest restorana donosi raznoliku ponudu biljnih variva, kobasica, hot-dogova, kebaba, raznih biljnih namaza, kolača, sladoleda i drugih delicija. ZeGeVege festival ponudit će i više vrsta veganskih burgera.

Bogat program ZeGeVege festivala namijenjen je svima zainteresiranima, bez obzira na njihove trenutačne prehrambene navike, a posebnost koja ga izdvaja od ostalih sajamskih događanja je naglašen edukativni karakter.

Posjetitelji će na predavanjima imati priliku saznati više o etičkim i zdravstvenim dobrobitima veganske prehrane, dok će na radionicama kuhanja moći naučiti kako napraviti vegansku sarmu, ćevape, zdrave slastice, tjestenine i umake, »jaja na oko«, palačinke i druga uobičajena jela te kako pohati i napraviti majonezu, biskvit ili omlet bez jaja, mlijeka i drugih životinjskih sastojaka.

Oba dana posjetitelje će zabavljati i opuštati nastupi plesnih skupina, kao i šminkanje i masaže na glavnoj pozornici. Na performansu Kocka istine aktivisti će na prijenosnim računalima prikazivati snimke svakodnevice životinja u klaonicama, laboratorijima…

Festival u petak počinje u 8 i završava u 21 sat, a u subotu traje od 8 do 20 sati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni