Kaj su jeli naši stari

Kaj su jeli naši stari

Svake godine krajem kolovoza Vrbovčani tradicionalno održavaju turističko-kulinarsku manifestaciju “Kaj su jeli naši stari”

Tako će se i ove godine od 26. do 28. kolovoza svi koji navrate u Vrbovec lijepo provesti uz slasne zalogaje domaće hrane i ugodno druženje.

Tijekom manifestacije posjetitelji će moći degustirati jela iz tradicionalne kuhinje, posjetiti izložbe, sudjelovati u radionicama za djecu i odrasle te pogledati nastupe kulturno-umjetničkih društava, kazališne predstave, sportska natjecanja i brojna druga iznenađenja.

U vrbovečkom Turističkom uredu najavljuju kako će održati i natjecanje u pripremanju tradicionalnih jela po starim recepturama i to u tri kategorije. U nedjelju 28. kolovoza će se pripremati jela sa žlicom, a birat će se i najljepše uređeni štand.

Glazbeni program će se održavati na dvije lokacije, pod šatorom i na Ljetnoj pozornici. Pod šatorom će u petak 26. kolovoza goste zabavljati grupe “Stidljiva ljubičica” i “Vatra”. U subotu 27. kolovoza Nina Donelli i Željko Bebek, a u nedjelju 28. kolovoza grupa Behave i Miroslav Škoro.

Na Ljetnoj pozornici posjetitelji će u petak 26. kolovoza moći uživati s Tamburaškim bendom “Vinski brati”, u subotu će nastupiti “Svita”, Mladen Kos i “Vrbovečki pleteri”, a u nedjelju za dobru atmosferu će se pobrinuti grupe “Stare Kočije” i “Joker” band”.

Zg-magazin