Kada će se dogoditi politički šah – mat?

Kada će se dogoditi politički šah – mat?

Sve je svedeno samo na matematiku, kao što je to davno izjavio, koliko nam je poznato, jedini matematičar među saborskim zastupnicima, Arsen Bauk. Moral i društveni ineteres, odgovornost i vrednovanje rada su u trećem planu i ustuknuli su pred oportunistima, licimjerima, korumpistima i lažovima

Lazar Grujić

Uvođenje anegdota i burleski u političke govore i na taj način skretanje pozornosti slično je kao i korištenje negativne promidžbe, jer bitno je da se piše i govori, a nije važno što. U našu su svakodnevnicu, na velika vrata, ovakav stil političkih aktivnosti uveli predstavnici interesne skupine koja se naziva Živi zid, no izgleda kako niti ostali nisu na to ostali imuni.

Najsvježiji je takav primjer premijerova usporedba političkih razmirica u Hrvatskom saboru s rezultatom nogometne utakmice hrvatske reprezentacije. Možda je ovo trebala biti šaljiva usporedba i pošalica, ali za ozbiljne ljude ona je neumjesna. Naime, uspoređivati svjetske majstore nogometne vještine s domaćom političkom kaljužom i trgovinom nije primjereno. Za razliku od reprezentacije koja svoju nadmoć i sportske rezultate zahvaljuje upornim radom i talentu iznimnih profesionalaca, aktulna vlast to čini kupovinama i ucjenama saborskih zastupnika, zastrašivanjem i otvorenim prijetnjama. Stoga ne možemo govoriti o vlasti kao posljedici izbornih rezultata, fer i poštenoj političkoj borbi, realnom omjeru političkih snaga.

Sve je svedeno samo na matematiku, kao što je to davno izjavio, koliko nam je poznato, jedini matematičar među saborskim zastupnicima, Arsen Bauk. Moral i društveni ineteres, odgovornost i vrednovanje rada u nekom su potpuno trećem ili ne znamo kojem planu i ustuknuli su pred oportunistima, licimjerima, korumpistima i lažovima.

No vrč ide na vodu dok se ne razbije, ili brod plovi dok se ne nasuka i potone! Naknadni putnici koji se ponovno pokušavaju ukrcavaju na Titanic, kao što se ovih dana najavljuje, samo su dokaz kako sigurno kročimo naprijed u ponor. Tada će unatoč svim spinovima, promidžbenim plaćenicima i kupljenim medijima rezultat biti svima očigledan, lako pamtljiv i mjerljiv jer će se dogoditi šah-mat.

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni