Kad automati Zagrebparkinga služe kao “ukras”

Kad automati Zagrebparkinga služe kao “ukras”

Osim što ih je premalo u funkciji, ispostavilo se kako su noviji modeli automata za naplatu parkiranja Zagrebparkinga (pre)komplicirani za uporabu, odnosno nisu prilagođeni svima, poglavito našim starijim sugrađanima, a na njima izostaju čak i najosnovnije informacije za korisnika.

Tako na automatu koji je postavljen kod Doma sportova, na Trgu Krešimira Ćosića, nije navedeno koliko košta sat parkiranja, niti koji je vremenski limit parkiranja, a to su informacije koje bi svakako morale pisati na svakom automatu. Nije navedeno ni koje kovanice/novčanice automat prihvaća, kao ni vraća li ostatak u slučaju da je korisnik ubacio malo više novaca.

Što se pak tiče jednostavnosti njihove uporabe, dovoljno govori da su dva korisnika u razmaku od svega nekoliko minuta odustali od njegova korištenja. Požalili su nam se kako ne znaju koliko sada parkiranje košta u eurima te da im baš nije najjasnije kako se koristi spomenuta naprava.

Doduše, postupak i nije tako složen, ali generacije sugrađana koje nisu vične računalima, pametnim telefonima i sličnim napravama, čini se, dobivaju »ospice« u susretu s najmodernijim automatom Zagrebparkinga. Međutim, ako naši sugrađani nisu dovoljno informirani, što je tek s turistima i posjetiteljima našega grada?

Favoriziranje teleoperatera

Ispada kako se preferira korištenje usluga teleoperatera, koji uzimaju svoju proviziju prilikom plaćanja parkiranja, a također tu je i internetski promet ako se za sve moramo informirati putem interneta.

No riječ je o suvremenom aparatu, reklo bi se (gotovo) zadnjem »kriku« tehnike, koji ima zaslon na dodir, zvučna uputstva, samostalno napajanje putem solarnog panela….

Ali što sve to vrijedi kad većina izbjegava njegovo korištenje?

Inače, većina automata za naplatu parkiranja nije u funkciji već pune dvije godine!

O tome, ali i o nekim drugim pitanjima koje se odnose na naplatu parkiranja uputili smo upit Zagrebparkingu i Zagrebačkom holdingu još 22. prosinca, a ponovili smo ga i 4. siječnja. Odgovora zasad nema.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni