Juričan i udruge zahtijevaju hitne mjere za sanaciju Zagreba

Juričan i udruge zahtijevaju hitne mjere za sanaciju Zagreba

Zagreb u epicentru naziv je prosvjedne akcije koja će biti održana u ponedjeljak, 15. lipnja s početkom u 19 sati na zapadnom dijelu Trga Bana Jelačića, na ulazu u Ilicu. Akciju organiziraju inicijativa Zagreb te zove, Dario Juričan te udruga Zelena akcija koji će putem nje tražiti rješavanje problema građana čiji su domovi nastradali u potresu.

Organizatori ističu da su HDZ i stranka Milana Bandića, koji su koalicijski partneri i na gradskoj i na državnoj razini, raspustili su Sabor bez donošenja Zakona o obnovi i time ostavili građane i građanke u kaosu nereguliranih propisa i nejasnih procedura, uz tek stidljive pokušaje uspostave sustava skromne financijske pomoći.

Pozivaju sve građanke kojima je u potresu oštećen stan ili kuća, da ponesu mali komad žbuke, neku predmet koji im je uništen u potresu ili dragi predmet kojeg su morali ostaviti kad ste odlazili iz kuće. Također pozivaju i sve ostale građane kojima potres nije na taj način oštetio dom da svakako dođu i podrže sugrađane u zahtjevu da im se što prije omogući dostojanstven život. Nakon okupljanja sudionika akcije, poredat će se u kolonu po Ilici.

Smatraju da Vlada mora donijeti hitne mjere za saniranje štete, kako bi se uspostavio sustav i omogućilo građanima da započnu s obnovom svojih domova. Traže i kvalitetno zbrinjavanje ljudi čije nekretnine zbog potresa nisu sigurne za stanovanje i to ne na uštrb smještajnih kapaciteta za studente. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni