Juraj Hrženjak primio Plaketu Grada Zagreba

Juraj Hrženjak primio Plaketu Grada Zagreba

Osnivač Savjeta antifašista RH i veteran antifašističke borbe u Hrvatskoj Juraj Hrženjak, danas je u povodu svog 100. rođendana u palači Dverece primio Plaketu Grada Zagreba. Plaketu mu je u nazočnosti obitelji, prijatelja, suradnika i brojnih uzvanika uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji tom, kako je rekao, borcu za ljudska prava i u ratu i u miru, čestitao jubilarni rođendan.

»Želim iskoristiti ovaj trenutak kada govorim o prošlosti, a za budućnost svih nas, pa tako i našeg Zagreba, i ponoviti što sam rekao neki dan, da je Zagreb grad koji uvažava sve različitosti, suprotstavlja se svakom totalitarizmu i brine za svako ljudsko biće, jer pojedinac, sretni pojedinac moj i naš je cilj. Juraj Hrženjak takav je pojedinac koji je ovom gradu donio malo svjetla za luč nade u bolje sutra«, izjavio je Milan Bandić.

Hrženjak je zahvalio gradonačelniku i okupljenima rekavši da trebamo učiniti sve što možemo kako bi bili bolji ljudi, koji kroz dijalog i toleranciju grade bolje sutra, te pozvavši sve da im uvijek na srcu bude – grad.

Pravnik, političar i publicist Juraj Hrženjak, istaknuti stručnjak za lokalnu i regionalnu samoupravu, autor knjiga, koautorskih djela i članaka, dobitnik je Nagrade i Medalje Grada Zagreba, a kako se našalio gradonačelnik, nakon ove Plakete, morat će izmisliti i novu nagradu za njega!

Cjeli govor gradonačelnika može se pročitati na ovoj poveznici. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni