Juniorsko Svjetsko prvenstvo u hrvanju

Juniorsko Svjetsko prvenstvo u hrvanju

Na SP dolazi više od tisuću hrvačica i hrvača iz više od 60 zemalja svijeta / Hrvatska će imati 14 predstavnika na ovom natjecanju. U najvažnijem dijelu, natjecanju u grčkom-rimskom stilu hrvatski će juniori biti zastupljeni u sedam kategorija

Ulaznice za Svjetsko prvenstvo u hrvanju za juniore koje se održava u Ledenoj dvorani u Domu sportova bit puštene u prodaju na dan početka natjecanja, u utorak 5. kolovoza. Ulaznice će se moći kupiti na blagajni Doma sportova za trajanja natjecanja, do 10. kolovoza po cijeni od 20 kuna.

Riječ je o jednom od većih ovogodišnjih sportskih natjecanja u Hrvatskoj, a važnost SP-a naglasio je i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović: “Međunarodna hrvačka federacija FILA prepoznala je Zagreb kao odličnog organizatora, s obzirom na pozitivna iskustva s prethodnih natjecanja kojima smo bili domaćini. Uvjeren sam da ćemo se i ovaj put pokazati u pravom svjetlu, svi preduvjeti za vrhunsku sportsku priredbu su tu!“

Najperspektivniji hrvači svijeta tražit će put prema medaljama i potvrdi svoje kvalitete. Predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Miše Kutleša istaknuo je masovnost ovog natjecanja najavivši da će se na SP dolazi više od tisuću hrvačica i hrvača iz više od 60 zemalja svijeta. Ocijeni o je kako je to sjajna promocija naše zemlje i glavnog grada te izrazio nadu da će i naši natjecatelji ostvariti dobre rezultate.

Hrvatska će imati 14 predstavnika na ovom natjecanju. U najvažnijem dijelu, natjecanju u grčkom-rimskom stilu hrvatski će juniori biti zastupljeni u sedam kategorija. Nastupat će Tony Brala (HK Zagreb, kategorija do 50 kg), Mihael Bešenić (HK Vindija, 55 kg), Kristijan Šimatić (HK Petrinja, 60 kg), Mario Stjepić (HK Sesvetski Kraljevec, 66 kg), Filip Šačić (HK Sesvetski Kraljevec, 74 kg), Vjekoslav Luburić (HK PIK Vrbovec, 84 kg), Stjepan Vidović (HK Sesvete, 96 kg). Trener reprezentacije Tomislav Vukelić neće imati predstavnika samo u najtežoj kategoriji, do 120 kg.

U slobodnom stilu nas predstavljaju Mate Filipović (Hk Zagreb, 74 kg), Domagoj Bagarić (HK Lika, 84 kg) te Georg Kelava (HK Trešnjevka, 96 kg).

Četiri juniorke koje će braniti boje naše zemlje pod paskom trenera Zlatka Klarića su: Martina Vazdar (HK Sesvetski Kraljevec, 59 kg), Ivana Mandarić (HK Pujanke, 63 kg), Martina Jukić (HK Pujanke, 67 kg) te Monika Šarić (HK Pujanke, 72 kg).

Trebaju podršku publike

Trener hrvatske juniorske reprezentacije Tomislav Vukelić najavio je bespoštednu borbu svojih izabranika. „Dečki će sasvim sigurno dati sve od sebe. Pozivam i publiku da ih dođe podržati u što većem broju, siguran sam da ih nećemo razočarati“, poručio je.

Dvije naše ponajveće uzdanice u grčko-rimskom stilu su Tony Brala i Kristijan Šimatić. Brala je izjavio kako ne osjeća pritisak zbog nastupa pred domaćom publikom, dodavši da će mu to biti samo dodatni motiv. „Konkurencija je strašna, ali vjerujem u sebe“, najavio je Brala, dok je Šimatić poručio da mu je cilj uzeti jednu od medalja.

Za kraj je, ispred grada Zagreba, sve zaljubljenike u sport na svjetsku smotru najboljih pozvao predsjednik Saveza hrvačkih sportova Milan Pavelić: „Bilo bi sjajno kada bi naši mladići i djevojke u metropoli osjetili barem djelić podrške su naši slavni sportaši imali poput, primjerice, atletičara na Hanžekovićevu memorijalu“ . Ustvrdio je kako je Zagreb napravio sve da pripremi pravi hrvački spektakl i zbog toga vjeruje da će i gledatelji prepoznati trud organizatora i naših sportaša.

Kao naše najveće hrvačko ime promotor prvenstva je legenda domaćeg hrvanja Vlado Lisjak, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1984. u Los Angelesu. (HHS /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni