Judith Reisman primila Medalju Grada Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u Gradskoj upravi ugostio američku znanstvenicu i humanitarku dr. Judith Reisman, te joj uručio Medalju Grada Zagreba u znak zahvale na posjetu, ali i svemu što je činila i čini u svom četrdesetogodišnjem radu, borbi protiv destrukcije, pedofilije i nasilja nad ženama i djecom, te za zasluge tijekom holokausta.

„Što će ti sloboda mišljenja ako nemaš svoje mišljenje“, rekao je gradonačelnik parafrazirajući Voltaira, naglasivši da Zagreb kao grad multitolerancije, multikulture i etičnosti živi ono što Judith zagovara, a to je demokracija, pravo na mišljenje i dignitet svakog čovjeka.

Zadivljena sam ovako toplim dočekom i počašćena Medaljom Grada Zagreba, istaknula je znanstvenica Reisman, spomenuvši i posjet Medicinskom fakultetu i Saboru.

Uz znamenitu znanstvenicu, susretu su prisustvovali predstavnici građanske udruge Vigilare, koji su organizirali njen dolazak u Zagreb, te Tim Tate, britanski novinar, snimatelj, redatelj i autor niza znanstvenih i istraživačkih dokumentarnih filmova i knjige o posljedicama tzv. seksualne revolucije, posebice na djecu. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni