Jubilarni koncert Vokalnog ansambla Vatroslav Lisinski

Jubilarni koncert Vokalnog ansambla Vatroslav Lisinski

Tijekom jednosatnog programa publika će moći čuti mnoge renesansne, svjetovne, sakralne i tradicijske napjeve koje Ansambl njeguje u svom repertoaru

Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski obilježit će 50 godina neprekidnog pjevanja i 45 godina umjetničkog djelovanja Hede Gospodnetić s Ansamblom jubilarnim svečanim koncertom koji će se održati u nedjelju 4. listopada u Kazalištu Mala scena s početkom u 19 sati.

Uz tri sekcije Ansambla: Renesansni ansambl, Canticum i Gospodnetić singers, nastupit će i brojni gosti kao što su Ansambl Mislav, Ženski vokalni ansambl Capella Cantricium, Vesna Matana Matić, Igor Mladinić i Mladen Katanić.

Tijekom jednosatnog programa publika će moći čuti mnoge renesansne, svjetovne, sakralne i tradicijske napjeve koje Ansambl njeguje u svom repertoaru.

Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti na blagajni Male scene od 18 sati na dan koncerta.

Hrvatsko pjevačko društvo Lisinski iz Zagreba osnovano je davne 1910. godine. U svojoj impresivnoj povijesti živjelo do 1948. god. kao jedno od najkvalitetnijih i najznačajnijih društava za razvoj zbornog pjevanja kod nas. Vladimir Prica obnavlja zbor 1966. god. i od tada Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski uspješno i neprekidno djeluje do danas. Od 1971. god. s Ansamblom radi Heda Gospodnetić, a 1977. ona postaje njegovim glavnim dirigentom. Godine 1983. osnovala je posebnu sekciju – Renesansni ansambl, koji nakon prestanka velikoga zbora postaje glavnim nositeljem imena Lisinski, a uz Renesansni ansambl kasnije nastaje još nekoliko sekcija: Minstrel (1992, odvojio se od Ansambla 2003.), Canticum (1993) i Gospodnetić singers (1994). (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni