Jubilarni božićni koncert u HAZU na 3. programu HRT-a

Jubilarni božićni koncert u HAZU na 3. programu HRT-a

Tradicionalni božićni koncert u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koji redovito prenosi Hrvatska televizija, održat će se u utorak, 22. prosinca s početkom u 20 sati.

Riječ je o desetom jubilarnom božićnom koncertu. U program će nas uvesti vrsne glazbenice, violinistica Katarina Kutnar i pijanistica Katarina Krpan izvedbom Preludija i Allegra koje je violinski virtuoz Fritz Kreisler napisao u stilu talijanskog violinista 18. stoljeća Gaetana Pugnanija. Nastupit će i troje članova Simfonijskog orkestra HRT-a – flautistica Tamara Coha Mandić, fagotist Žarko Perišić te harfistica Mirjana Krišković – izvedbom prigodnih Pastorales de Noël Andréa Joliveta.

Manji izvođački sastav – ukupno 15 glazbenika, članova Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a izvest će probrane hrvatske božićne pjesme u autorskoj skladateljskoj intervenciji Tomislava Fačinija.

Maestro Fačini posegnuo je u bogatu riznicu hrvatske božićne tradicije koja sadrži više od pet stotina napjeva, od kojih neki sežu i u 12. stoljeće, dajući im novo i nesvakidašnje ruho.

Izvedbu predvodi mladi dirigent Davor Kelić. Koncert će se, uz poštivanje epidemioloških mjera, ostvariti bez publike uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatske televizije. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni