Jubilarne Susedgradske jeseni

Jubilarne Susedgradske jeseni

U subotu, Susedgradske jeseni sele na Cvjetni trg, gdje od 9.30 sati počinje prigodni program u sklopu kojeg će se s početkom u 10.30 sati održati i modna revija Udruge »Kamensko«

Danas počinju već desete po redu Susedgradske jeseni, kulturno-zabavna manifestacija koja će se do 28. rujna održavati u zapadnom dijelu Zagreba, na području nekadašnje općine Susedgrad – danas gradskih četvrti Podsused-Vrapče i Stenjevec. Cilj održavanja manifestacije je očuvanje bogatog kulturnog nasljeđa, pri čemu se posebna pažnja posvećuje uključivanju mladih u njegovanje tradicije. Iz Organizacijskog odbora 10. Susedgradskih jeseni poručuju kako su uvjereni da se organiziranjem ovakvih događanja potiče na druženje, zajedništvo i edukaciju te unaprjeđuje kvaliteta života u kvartovima u zapadnom dijelu grada.

Ove godine manifestacija ima humanitarni karakter jer je prihod koji će se ostvariti njezinim održavanjem proslijediti socijalno najugroženijim obiteljima i obrazovnim ustanovama u područjima stradalima od poplava.

Program počinje danas u 16 sati otvorenjem izložbe »Očuvajmo kulturno naslijeđe« u Gornjem Vrapču (Vrapčanska 165). Izložbu će otvoriti predsjednik Zajednice folklornih amatera Drago Topolovec. Svečano otvorenje na kojem će biti i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor počinje u 19.30 sati kada u Vrapčanskoj aleji počinje glazbeno-plesni program. U subotu, Susedgradske jeseni sele na Cvjetni trg, gdje od 9.30 sati počinje prigodni program u sklopu kojeg će se s početkom u 10.30 sati održati i modna revija Udruge »Kamensko«.

Manifestacija se nastavlja u Vrapčanskoj aleji programom kulturno-umjetničkih društava i predstavljanjem susedgradskih udruga, društava i klubova. Subotnja događanja završavaju glazbeno – zabavnom večeri u Vrapčanskoj aleji gdje će nastupiti glazbena grupa »Potepuhi«, »Mlade nade hrvatske estrade«, Muška klapa »Ftiček«, uz posebnog gosta Ivicu Pepelka.

Posljednjeg dana Susedgradskih jeseni za posjetitelji će moći pogledati revijalnu moto utrku, koja počinje u 14 sati te Alku na biciklima u 15 sati, sve na lokaciji u Vrapčanskoj aleji. U 17 sati bit će pripremljena degustacija starinskih jela itd.

U sklopu manifestacije bit će postavljeni izložbeno-prodajni i edukativni štandovi te instalacije tradicijske kulture našega kraja, renesansni kutak (viteške igre, dvorski plesovi i dr.). kao i sadržaji za djecu (vožnja fijakerom, uvod u karting, likovne radionice).

Više o programu možete saznati na mrežnoj stranici: http://potepuhi.wordpress.com/projekti-programi-i-aktivnosti/. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni