“Joža nam je pokazao kakvi političari mogu i trebaju biti”

“Joža nam je pokazao kakvi političari mogu i trebaju biti”

U povodom svečanog obilježavanja godišnjice smrti velikana Hrvatske seljačke strankedodijeljena su i javna priznanja članovima

U organizaciji Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i Gradske organizacije HSS Vrbovec u subotu je tradicionalno održan Dan s Jožom, obilježavanje 17. godišnjice smrti velikana stranke Josipa „Jože“ Pankretića. Uz obitelj Josipa Pankretića, polaganju vijenaca na groblju Dijaneš, svetoj misi u crkvi sv. Vida i prigodnom programu prisustvovali su brojni gosti i stranački dužnosnici HSS-a, među kojima su bili i predsjednik stranke Branko Hrg te predsjednik ŽO HSS-a Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Branko Hrg: Ekonomska kriza danas je manji problem od demografske krize. Nema više djedova sa unučicama na ljuljačkama, odnosno ima ih premalo i na tome moramo više raditi.

„Svi koji su imali čast poznavati Jožu, prije svega će reći da je bio velik i pošten čovjek. U svojim neponovljivim govorima u Saboru zadirao je u hrvatske probleme, uvijek s dušom i srcem uz malog čovjeka, selo i seljake, radnike, siromašne, obespravljene, što ga i dan danas razlikuje od drugih političara. Svojim primjerom Joža nam je pokazao kakvi političari mogu i trebaju biti. Pred nama je vrlo jednostavan, ali i vrlo težak zadatak – upotrijebiti naslijeđe koje nam je Joža ostavio, biti sa svojim ljudima, približiti im se te vratiti poziciju HSS-u kakvu i zaslužuje“, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.

U svečanom dijelu programa Dan s Jožom, dodijeljena su i priznanja HSS-a Zagrebačke županije Josip Pankretić istaknutim članovima stranke. Priznanje Josip Pankretić za doprinos razvoju i ugledu HSS-a uručena su KUD-u Mihovil Krušlin, GO HSS-a Vrbovec, Josipu Hrastovcu, Mirku Jankešu, Josipu Špoljaru, Jasminki Mataušić i Stjepanu Vajdiću. Zlatna značka s likom Josipa Pankretića dodijeljena je Valentinu Crnekoviću, Stjepanu Debogoviću te Tomi Jandrečiću.

„Joža Pankretić je jedan običan čovjek koji je prepoznat u narodu i ovaj običaj da se obilježava Dan s Jožom ovdje u Vrbovcu je jedan odličan program jer se moramo vraćati i sjećati ljudi koji su zadužili i HSS, ali i Hrvatsku. Ovo je hvalevrijedno, a ono što je bitno su njegove poruke – poruke o Hrvatskoj i o budućnosti koje su aktualne još i danas. Najvažnija stvar jest da je ekonomska kriza danas manji problem od demografske krize, nema više djedova sa unučicama na ljuljačkama, odnosno ima ih premalo i na tome moramo više raditi“, rekao je Branko Hrg. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni