Jović: “Ne odustajemo od tužbi prema Zagrebačkom holdingu”

Jović: “Ne odustajemo od tužbi prema Zagrebačkom holdingu”

Sindikalist Jović podsjeća kako je kolektivnim ugovorom dogovoren je i regres u visini osnovice, odnosno 2884 kuna i 87 lipa, no Jović se pribojava da će se tu ponoviti slična situacija kao i s božićnicama

Dražen Jović

Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog Holdinga ZET Zagreb kazao je u petak kako su oni u četvrtak dobili prijedlog od direktorice ZET-a da se pokrenu pregovori o novom kolektivnom ugovoru za izdvojeno trgovačko društvo Zagrebački električni tramvaj. Osvrnuo se na gradonačelnikove riječi da se neće poštovati temeljni kolektivni ugovor. Rekao je da se već dva mjeseca stalno vraćaju na iste priče te poručuje: »Gradonačelnik nema prava i ovlasti da donosi jednostrane i samostalne odluke. Kolektivni ugovor za slučaj ZET-a je ugovorni odnos između dvije strane«.

Drži da se kolektivni ugovor može mijenjati zajedničkim dogovorom, a ne samovoljom, koja može prouzročiti, kao i 2017. probleme s isplatom božićnica i dodatne sudske troškove. Jović se osvrnuo i na insistiranje na ostavci Ane Stojić Deban. Rekao je da Sindikat traži njenu ostavku zbog »samovolje i nepoštivanja isplate božićnice« čime će, naglašava, nanijeti štetu cijelom Holdingu budući da troškove suda netko mora platiti. Prema njegovim riječima oni će iznositi »barem oko dva milijuna kuna«.

»Bilo bi normalno da netko snosi sankcije, u ovom slučaju gospođa Stojić Deban, a mi nećemo odustati od tužbi«, poručuje Jović.

Ukazao je da su na jednoj lokalnoj televiziji izrečene »brojne neistine«. Jović kaže kako je predsjednica Uprave u spornoj emisiji tada kazala da postoji »svega pet tužbi«, a da je sindikat ustvari podnio približno 2500 tužbi. »Osim toga, predsjednica Holdinga je izjavila kako je postojao dogovor između gradonačelnika i sindikata oko božićnica, a toga nije bilo«, kaže sinidkalac. Najavio je da će zbog svega izrečenog zatražili javni demanti.

Konačno, Jović se osvrnuo na regres. Prema njegovim riječima, kolektivnim ugovorom dogovoren je i regres u visini osnovice, odnosno 2884 kuna i 87 lipa, no Jović se pribojava da će se i u slučaju regresa ponoviti slična situacija kao i oko (ne)isplate punog iznosa božićnica.

Na navode sindikalista Dražena Jovića zatražili smo komentar iz Zagrebačkog holdinga, odakle su nam poručili kako su “bez komentara na spomenute optužbe”.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni