Josipović započeo kampanju posjetom Udruzi Kamensko

Josipović započeo kampanju posjetom Udruzi Kamensko

“Danas su prava radnika mrtvo slovo na papiru; u stvarnosti se ta prava ne poštuju. Zahvaljujem gospođama na trudu i nadam se kako će i drugi prepoznati njihov rad i kvalitetu te surađivati s njima”, poručio je Josipović

Svoju službenu predsjedničku kampanju, aktualni predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, započeo je posjetom Udruzi Kamensko u utorak ujutro. Tom prigodom preuzeo je šuškavac kojeg su one sašile te poručio: “Danas su prava radnika mrtvo slovo na papiru; u stvarnosti se ta prava ne poštuju. Zahvaljujem gospođama na trudu i nadam se kako će i drugi prepoznati njihov rad i kvalitetu te surađivati s njima.”

Nakon posjeta udruzi, Ivo Josipović je ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta autobusom krenuo u kampanju poručivši kako je ovo za njega vrlo važno mjesto, s kojeg je krenuo u pobjedu za prvi mandat. Dočekali su ga premijer Zoran Milanović, ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić, šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić te tristotinjak simpatizera.

,Josipović je kampanju astavio po Zagrebačkoj županiji. Obišao je općinu Dubrave i Jastrebarsko, gdje je osim druženja s građanima posjetio i glazbenu školu.

„Posjetio sam OPG-ove Burek i Golubić gdje sam se uvjerio kako je veliki trud obiteljskih gospodarstava isplativ. Unatoč teškoj situaciji u gospodarstvu i poljoprivredi, ljudi s kvalitetnim projektima i idejama, uz puno rada i truda, mogu napraviti puno i uspješno poslovati“, izjavio je Josipović.

U razgovoru s građanima Ivo Josipović se osvrnuo i na svoj izborni program ustavnih reformi, s posebnim naglaskom na zelenu ekonomiju i održivi razvoj. Napomenuo je kako je kvalitetna i politika gospodarenja otpadom temeljni preduvjet za realizaciju modela cirkularne ekonomije. U cirkularnoj ekonomiji nema otpada, sve postaje resurs koji se upotrebljava za nove procese i proizvode. Jastrebarsko je pozitivan primjer grada koji strateški provodi koncept „zelenog gospodarstva“ te otvara „zelena“ radna mjesta.

U nastavku tjedna Josipović će posjetiti Sisačko – moslavačku, Krapinsko – zagorsku i Međimursku županiju. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni