Josipović: Lustracija je štetna politička egzibicija koja donosi nestabilnost u društvo

Josipović: Lustracija je štetna politička egzibicija koja donosi nestabilnost u društvo

Bivši predsjednik prisustvovao je svečanosti na Pantovčaku u povodu Dana državnosti, gdje nije bilo Josipa Manolića koji kao bivši premijer zaslužuje biti pozvan, smatra Josipović

Bivši predsjednik Ivo Josipović, uz ostale osobe iz javnog i kulturnog života, sudjelovao je na prijemu na Pantovčaku kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u povodu Dana državnosti gdje je kazao kako na svoju svečanost ne bi zvao Mamića i Merčepa, dok bi Josipa Manolića sigurno pozvao jer se radi o bivšem premijeru, kazao je Jospvić danas u emisiji Tihomira Ladišića na N1 televiziji.

Na pitanje u vezi javnih polemika oko Manolića komentirao je kako je „lustracija štetna politička egzibicija koja donosi samo nestabilnost u političko društvo“ objasnio je bivši predsjednik.

Dodao je kako je krug pozvanih na prijemu sličan kao i prošle godine kada je on bio domaćin.

„Krug kulturnih djelatnika koji je bio i prošle godine. No Mamića i Merčepa ja nisam pozivao. Mislim da njihova društvena uloga nije takva da bi trebali biti na skupu kojeg organizira predsjednik. Nisam vidio Manolića. On je bivši premijer i nema razloga da ne bude pozvan”, kazao je Josipović.

Komentirao je i proslavu Dana antifašističke borbe: „Bio sam u Brezovici i nisam zadovoljan. Organizatori nisu na visini zadatka kada je riječ o tom danu. Žao mi je da je sve manje ljudi tamo. Organizacija nije na visini. Kad je riječ o izjavama vezanim za taj dan opet smo čuli revizionističke izjave. Neki smatraju da taj dan ne treba uopće obilježavati. Osim toga bila je to prigoda koja nije bila dovoljno iskorištena da se istakne važnost antifašističkog pokreta.“ (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni