Josipović izabran za predsjednika stranke “Naprijed Hrvatska!”

Josipović izabran za predsjednika stranke “Naprijed Hrvatska!”

»Naša je dužnost da pobijediti krizu, vratiti dostojanstvo hrvatskim građanima i ne dopustiti da duhovi prošlosti opterete živote i ugroze budućnost«, poručio je

(Podršku stranci došao je dati i predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić)

Bivši hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović u nedjelju je na osnivačkoj skupštini izabran za predsjednika novoosnovane stranke “Naprijed Hrvatska! Progresivni savez”, dok je za njegova zamjenika izabran nezavisni saborski zastupnik Josip Kregar, čime stranka stječe i status parlamentarne stranke.

Za potpredsjednike su izabrani Velimir Srića, Brankica Crljenko i Ivica Pančić, za glavnog tajnika Mislav Žagar, a za političkog tajnika Tomislav Lacović.

Josipović je ustvrdio da će njegova stranka biti uspješna i da neće biti kratkotrajna poput repatice, a Hrvatskoj će, kaže, ponuditi budućnost i na političku scenu uvesti ideju napretka. Naglasio je da je novoj stranci cilj Hrvatska koja je utemeljena na načelima lijevog centra, svih onih vrijednosti koje ljevica zastupa.

»Naša je dužnost da pobijediti krizu, vratiti dostojanstvo hrvatskim građanima i ne dopustiti da duhovi prošlosti opterete živote i ugroze budućnost«, poručio je. »Naša je dužnost da ne dopustimo da se ustavni poredak ruši na cesti, naša je dužnost da osiguramo mir i red i stabilnost, naša je dužnost se ljudi ne boje proći cestom da im ne eksplodira flaša plina. Vrijeme je, kaže Josipović, da se prestanemo pitati tko je gdje bio ’41., ’71. i ’91., već gdje ćemo biti 2021. Ne dopustimo da naše mjesto 2021. bude na kraju kolone uspješnih zemalja i naroda«, zaključio je bivši hrvatski predsjednik.

Josip Kregar istaknuo je da će stranka u znaku demokratičnosti promovirati pluralnost mišljenja i mogućnost osnivanja programskih frakcija.

Na osnivačkoj skupštini održanoj u zagrebačkom hotelu Internacional okupilo se četristotinjak građana kojima je Ivo Josipović poručio da će se boriti za napredak koji će omogućiti novi gospodarski uzlet Hrvatske, radna mjesta i pristojan život za svakog čovjeka. Stranka će se, prema njegovim riječima, zalagati za obrazovanu, poduzetničku, demokratsku, ekološku i međunarodno afirmiranu Hrvatsku, za socijalnu pravdu i gospodarski uzlet, regionalizaciju i decentralizaciju zemlje te izbornu reformu.

Uz bivšeg ministra branitelja Ivicu Pančića i profesora Velimira Sriću stranci su se pridružili još i odvjetnik Anto Nobilo, operna pjevačica Dunja Vejzović te redateljica Irena Škorić.

Podršku (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni