“Josip Kuže – uvijek ćeš biti jedan od nas”

“Josip Kuže – uvijek ćeš biti jedan od nas”

Ove godine navršava se četiri godine od smrti omiljenog Dinamovog trenera Josipa »Jože« Kužea. Za navijače nema dvojbe – Kuže je bio i ostao legenda i uvijek je bio jedan od njih. Prema njihovim riječima, upravo se za vrijeme Josipa Kužea igrao najljepši nogomet, a zahvaljujući njemu, veći dio tih igrača danas u hrvatskoj reprezentaciji. Navijači pamte to što je upravo Kuže stao najprije ispred milicajaca, a potom i policajaca kako bi zaštitio svoje navijače. Ističu kako će svima, a posebno navijačima Dinama ostati upamćen po utakmicama Dinamo – Crvena Zvezda na početku devedesetih, ali i po neslavnom ispadanju od francuskog kluba Auxerre u kolovozu 2006.godine.

»Zato ne čudi, ono kad mi navijači kažemo kako će Kuže uvijek će biti jedan od nas«, rekao nam je jedan od pripadnika Bad Blue Boysa.

Josip Kuže na konferenciji za novinare 2010. godine (Izvor: Wikipedija)

Za mišljenje o tome kakav je Kuže bio kao osoba upitali smo kolegu Zvonka Alača, novinara portala Index.hr. On smatra da je Kuže bio jedan od civiliziranijih i elokventih, ali i ugodnih sugovornika iz Dinama. Nadodaje kako je bio uvijek bio smiren i staložen. »U Mamićevom Dinamu on je bio jedina dobra stvar«, kaže.  Pritom potvrđuje da je Dinamo u njegovom razdoblju igrao najljepše i imao najbolje igrače. Nakon njegova odlaska, tvrdi Alač, »braća Mamić počinju s uzurpacija Dinama i tjeranjem BBB-a i ostalih navijača koji se ne slažu sa politikom kluba«.

Ovim povodom kontaktirali smo i Dinamov ured za odnose s javnošću. Iva Cigrovskij informirala nas je da je njihova delegacija, kao i svake godine do sada, otišla zapaliti svijeće i odnijela vijence na spomenik dragog im trenera.

Zaključno treba reći kako će njemu u čast Bad Blue Boysi u petak ispod sjeverne tribine maksimirskog stadiona upaliti svijeće za svog miljenika Josipa Kužea.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni