Još uvijek nema zamjenske lokacije za park za pse u Španskom

Još uvijek nema zamjenske lokacije za park za pse u Španskom

(Foto: GO HSLS-a Grada Zagreba)

Nakon što je prije više od godinu dana srušen park za pse u Ulici Vida Došena u Španskom, unatoč peticiji građana koji su se tome protivili, gradska vlast i dalje nije pronašla alternativnu lokaciju za pse i njihove vlasnike, upozoravaju iz gradskog HSLS – a.

Zamjenu je trebalo pronaći i prije samog rušenja, no tada se tvrdilo da ona već postoji, ističe gradski zastupnik Kristijan Jelić.

»Iako na području Španskog i Malešnice imamo gotovo 3500 pasa koji su imali samo jedan uređen park za pse, taj isti je prošle godine srušen iako je izgrađen prije nekoliko godina i u njegovu izgradnju su uložena znatna sredstva iz proračuna«, kazao je čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić.

Istaknuo je kako je gradska uprava odbila primiti predstavnike građana potpisnika peticije koji su se protivili rušenju parka, što je bilo u suprotnosti s idejom o zatvaranju parka za pse koju je inicirala vijećnica stranke Možemo!

Kristijen Jelić je podsjetio kako je aktualna gradska vlas u kampanji za Gradsku skupštinu obećavala nove parkove.

»Ne da nisu napravili nove, nego su i ovaj postojeći, za koji je 1500 naših sugrađana potpisalo peticiju, nažalost su uklonili«, kazao je.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni