Još se čeka dozvola Kaptola za izgradnju sportskog kompleksa na Sveticama

Još se čeka dozvola Kaptola za izgradnju sportskog kompleksa na Sveticama

„Staza na kojoj treniraju vrhunski sportaši puna je rupa, grijanje ne radi pa nemamo ni toplu vodu za tuširanje nakon treninga, a sprave za vježbanje potpuno su dotrajale“

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor danas je posjetio Sportsko – rekreacijski centar Svetice gdje se u pratnji članova Atletskog kluba Zagreb Ulix uvjerio u katastrofalne uvjete u kojima sportaši svakodnevno treniraju.

„Ovakvi uvjeti na Sveticama nisu od jučer, takvo je stanje već 15-ak godina, otkad su potjerani s Dinamovog stadiona“, istaknuo je Kosor te dodao kako je Gradska skupština bila spremna prihvatiti investiciju planiranu na navedenoj lokaciji. Njezinu gradnju ne bi platili porezni obveznici nego Hrvatski nogometni savez, napravio bi se jedan uređeni nogometni i atletski centar, ali i prostor za rekreaciju građana.

„Sve bi platio HNS novcem Europske nogometne federacije. Građani za to ne bi izdvojili ni kune a dobili bi uređenu atletsku stazu, bacalište i dvoranu. Žalosno je da nemamo ni minimalne uvjete, a imamo svjetske atletičare. Jedini preostali problem je dozvola Kaptola jer čekamo njihovu pisanu potvrdu da neće uložiti žalbu na građevinsku dozvolu. I ovaj put ih pozivam na suradnju, neovisno o tome kako će se rješavati pitanje povrata imovinsko – pravnih odnosa. Kad dobijemo potvrdu, HNS će početi s investiranjem preko 100 milijuna kuna u ovaj prostor“, nastavio je Kosor.

svetice5_ormariciIgor Čordaš, predsjednik Stručne komisije Atletskog kluba Zagreb Ulix, naveo je konkretne primjere s kojim se sportaši susreću svakog dana. „Staza na kojoj treniraju vrhunski sportaši puna je rupa, grijanje ne radi pa nemamo ni toplu vodu za tuširanje nakon treninga, a sprave za vježbanje potpuno su dotrajale.“

Osim toga, glavni ulaz je zaključan te se trenutno može ući samo sa stražnje strane centra. „Nerijetko smo se morali penjati preko dva metra visoke ograde da bi mogli ući u stadion. U teretani smo grijalice postavili sami, također sami čistimo vlažne i propale prostorije. Teško je kad nemate adekvatne uvjete no motivirani smo na za velike rezultate“, izjavila je, unatoč svemu, pozitivna Andrea Ivančević, državna rekorderka i finalistica dvoranskog prvenstva Europe.

Ivona Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni