Još nije kasno: Klizalište na Tomislavcu zatvara se u nedjelju

Još nije kasno: Klizalište na Tomislavcu zatvara se u nedjelju

Ako niste isprobali ovosezonsku zagrebačku ledenu atrakciju imate još malo vremena. Naime, popularno klizalište na Tomislavcu zatvara se u nedjelju, 18. siječnja.

Ledeni park najveća je atrakcija Adventa Zagrebu i blagdanskih dana, koji je ovoga puta doista bio poseban i velikim brojem atraktivnih sadržaja privukao brojne turiste iz mnogih zemalja. Smješten uz Umjetnički paviljon na Trgu kralja Tomislava  prostire se na površini od gotovo dvije tisuće četvornih metara. Osim što raspolaže glavnim klizalištem, ima 400 metara dugačku te 2,5 metara široku vanjsku stazu, čime se posjetiteljima omogućuje klizanje uzduž čitavog parka. Mnogi su se okušali na ledu, još je više onih koji su samo gledali, a neki su uspješno prošli školu klizanja.

Da se pazilo na svaki detalj pokazuje činjenica da gosti uz klizalište mogu probati delicije iz bogate gastro ponude od čvaraka, salenjaka, zagorskih štrukli do kobasica, vafli i baklava, a čitav ugođaj je upotpunjen i raznim koncertnim i umjetničkim događanjima.

Podsjetimo, park je otvoren 5. prosinca prošle godine, točno 140 godina nakon otvorenja prvog zagrebačkog gradskog klizališta, te odmah postao zimska atrakcija za građane Zagreba, turiste i strane predstavnike medija. Mnogobrojni gosti ostali su oduševljeni ponudom i idejom, te se nadaju povratku iduće sezone. (I. C.)