Još jedno priznanje hrvatskom plivanju: brončana medalja na Europskom prvenstvu

Još jedno priznanje hrvatskom plivanju: brončana medalja na Europskom prvenstvu

Hrvatska plivačica Matea Samardžić osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Londonu na 200 metara leđno, postavivši novi hrvatski rekord 2:09.24.

U finalnoj utrci najbrža je bila Mađarica Karinka Hosszu s rezultatom 2:07.01, dok je Ukrajinka Darija Zevina bila druga s vremenom 2:07.48.

Matea Samardžić je osvojila treće mjesto s novim osobnim i hrvatskim rekordom popravivši dosadašnji rekord iz veljače ove godine za 49 stotinki sekunde.

“Ovo je moja prva medalja na seniorskom natjecanju i potvrda za sav trud koji sam uložila svih ovih godina. Krenula sam dosta jako u prvoj polovici utrke, znala sam koliko mogu i da ću izdržati do kraja. Kada sam pogledala semafor osjetila sam sve moguće emocije… ,sreća!!!”, ushićeno je prokomentirala Samardžić.

Matea Samardžić je zapravo osvojila četvrtu medalju za hrvatsko žensko plivanje na europskim prvenstvima u 50m bazenima nakon što je prve tri medalje osvojila Sanja Jovanović: broncu u Madridu 2004. na 200m leđno, broncu u Eindhovenu 2008. na 50 m leđno i srebro u Debrecenu 2012. u istoj disciplini.

Naslovna fotografija: Matea Samardžić, nj.com

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni