Joo Saehyuk i Hitomi Sato osvojili Zagreb

Joo Saehyuk i Hitomi Sato osvojili Zagreb

Peti po redu ITTF turnir Challenge serije koji se od 24. do 28. svibnja održavao u Domu sportova završio je pobjedom korejskog stolnotenisača Joo Saehyuka u muškoj i japanske stolnotenisačice Hitomi Sato u ženskoj konkurenciji. U dosad najjačem zagrebačkom turniru sudjelovali su igrači iz 50 zemalja svijeta.

U finalu odigranomu subotu 28. svibnja slavio je Korejac Joo Saehyuk pobjedivši sunarodnjaka Jung Youngsika sa 4:3. Pobjednik je poznat po svojoj sjajnoj obrambenoj igri te je od prije poznat zagrebačkoj publici s obzirom da je svojedobno branio boje Večernjeg lista odnosno današnjeg GSTK Zagreba.

U ženskoj konkurenciji najbolja Japanka Hitomi Sato nakon što je u finalu svladala sunarodnjakinju Miu Hirano sa 4:1. Da nije bilo njemačko-danskog muškog para Patricka Franziske i Jonathana Grotha u finalnim susretima igrali bi samo predstavnici Azije. Zanimljivo da im je Zagreb bio prvi zajednički nastup u paru.

Korejac Jung Youngsik pamtit će Zagreb kao turnir gdje je igrao dva finala, ali u oba slučaja morao se zadovoljiti srebrnom medaljom.

Turnir je popratio i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, bez čije pomoći bi turnir bilo jako teško organizirati. Ujedno je održao govor u kojem je od publike zatražio pljesak za legendarnog Dragutina Šurbeka.

»Zahvalio bi se vodstvu HSTS-a, direktoru turnira Renati Čengiću te svim vrijednim ljudima koji su još prije pet godina prepoznali značaj i težinu ovog turnira te ga iznijeli na svojim leđima«, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Inače, kao jedna mala posebnost ovog turnira bio je i nastup bivše stolnotenisačice Martine Milošević, sudionice glazbenog showa Voice, koja je otpjevala dvije pjesme između pojedinačnih finala.

Rezultati finala – ženski parovi: Doo Hoi Kem /Lee Ching Ho (HKg) – Jeon Jihee/Yang Haeun (Kor) 3:2 (-3,12,12,-4,9); muški parovi: Franziska/Groth (Nje/Dan) – Jung Younsik/Lee Sangsu (Kor) 3:2 (13,7,-11,-4,9); žene pojedinačno: Sato Hitomi (Jap) – Hirano Miu (Jap) 4:1 (6,-9,6,10,6): muškarci pojedinačno: Jung Younsik (Kor) – Joo Saehyuk (Kor) 3:4 (4,5,-6,-8,6,-11,-7). (hsts / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni