“Jesenja ruža za jesen života“ za osviještenost o Alzheimerovoj bolesti

“Jesenja ruža za jesen života“ za osviještenost o Alzheimerovoj bolesti

Na štandovima na Cvjetnom trgu građani mogu preuzeti edukativne materijale o bolesti, a kupnjom jedne ruže mogu pomoći radu Hrvatske udruge za Alzheimerove bolest

Pod zajedničkim nazivom „Kako živjeti s Alzheimerom“ Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest i njezine regionalne podružnice tijekom rujna priređuju u nekoliko gradova niz događaja kojima je cilj jačanje svijesti o problemu Alzheimerove bolesti, koja poprima razmjere pandemije.

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu u povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, od 10 do 18 sati djelatnici Udruge informiraju građane o toj bolesti, drugim vrstama demencije, načinima obiteljske skrbi o dementnim osobama te općenito svojem radu.

U Hrvatskoj je, kako se procjenjuje, demencijom zahvaćeno oko 86.000 osoba, među kojima je gotovo dvije trećine žena, njih skoro 60.000. Svake godine u nas obolijeva oko 13.000 ljudi, dok u najmanje 50 posto slučajeva bolest nije dijagnosticirana.

„Zadaća je svih nas da naše sugrađanke i sugrađane upoznamo s ovom okrutnom bolesti s ciljem njezine destigmatizacije, kao i pružanje potpore oboljelima i njihovim obiteljima“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić podržavši akciju „Jesenja ruža za jesen života“.

Na štandovima na Cvjetnom trgu građani mogu preuzeti edukativne materijale o bolesti, a kupnjom jedne ruže mogu pomoći radu Hrvatske udruge za Alzheimerove bolest.

Također, tijekom Dana Otvorenih vrata Udruge (Vlaška 24, Zagreb) u utorak 22. rujna od 16 do 18 sati organiziran je razgovor sa specijalistom neurologom dr.sc. Moranom Ivičić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni