Jeftiniji odvoz komunalnog otpada za 34 posto?

Jeftiniji odvoz komunalnog otpada za 34 posto?

Novi način plaćanja odvoza komunalnog otpada prema volumenu trebao je već započeti tijekom ljeta prošle godine

Zagrepčani bi od početka studenog trebali plaćati jeftiniji odvoz komunalnog otpada, a kako se neslužbeno doznaje u Zagrebačkom holdingu tada započinje plaćanje otpada po volumenu umjesto po kvadraturi prostora.

„Od 1. studenoga obiteljska domaćinstva u kućama plaćat će odvoz smeća u prosjeku 34 posto manje, a u stambenim objektima negdje oko 40 posto manje”, poručio je Milan Bandić gostujući prošli tjedan na Radio Sljemenu, a informaciju su za Hinu potvrdili i u Holdingu.

Trenutno se rade izračuni novih cijena odvoza otpada, nakon čega će se obavijestiti javnost.

Novi način plaćanja odvoza komunalnog otpada prema volumenu trebao je već započeti tijekom ljeta prošle godine na temelju Zakonu o održivom gospodarenju otpadom iz 2013. godine, a prema kojem bi građani trebali razvrstavati različite vrste otpada.

Građani više ne bi trebali bacati otpad u vrećice te zatim u kante ili kontejnere, a na to će se morati postupno navikavati. „To će se rješavati u hodu, pomalo, a građane ne treba kažnjavati ako nisu svugdje kante u skladu s potrebnom zapremninom ili količinom”, kazao je Bandić dodavši da će se Čistoća tome prilagođavati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni