Jeftinije parkiranje i niži komunalni doprinos za objekte u legalizaciji

Jeftinije parkiranje i niži komunalni doprinos za objekte u legalizaciji

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da je ta odluka životna i njome povlače crtu na taj problem legalizacije bespravne gradnje. Na prozivke Dana Špicera da se kod tih zahtjeva ne zna o kome se radi – je li to socijalna gradnja iz nužde ili se pomaže onima koji su gradili iz profita, Bandić je kazao da je siguran kako nije riječ o urbanim vilama, podsljemenskoj zoni i tajkunskoj gradnji

Zagrebačka Gradska skupština danas je donijela odluku o izmjeni i dopuni odluke o komunalnom doprinosu, prema kojoj je za sve one koji plate komunalni doprinos jednokratno on smanjuje za 25 posto.  Usvojen je i Prijedlog pravilnika o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja kojima će parkiranje na otvorenim parkiralištima i u javnim garažama pojeftiniti. Skupština je podržala i prijedlog kojim će se stanovnicima u zoni odlagališta otpada Jakuševca isplaćivati naknada za umanjenu vrijednost nekretnine.

Gradski zastupnici su sa 36 glasova za te 10 suzdržanih SDP-a prihvatili prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu kojom se za nelegalno sagrađene objekte u postupku legalizacije smanjuju cijene komunalnog doprinosa po gradskim zonama.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da je ta odluka životna i njome povlače crtu na taj problem legalizacije bespravne gradnje. Na prozivke zastupnika SDP-a Dana Špicera da se među tih više od 90.000 zahtjeva za legalizaciju bespravne gradnje ne zna o kome se radi – je li to socijalna gradnja iz nužde ili se pomaže onima koji su gradili iz profita, Bandić je kazao da ne zna raščlambu, ali je siguran da to nisu urbane vile, podsljemenska zona tajkuna i švercerska gradnja. (hina /zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni