Jednostavnije do ZET-ovog pokaza

Jednostavnije do ZET-ovog pokaza

Zagrebački električni tramvaj (ZET), prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda na području Zagreba, omogućio je ove godine znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz.
Zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka polaznika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola (e-Matica), učenici onih obrazovnih institucija koje unesu, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke o učenicima za nadolazeću školsku godinu, svoje karte mogu već sada izraditi bez prethodnog ovjeravanja bilo kakvih dokumenata u tajništvima obrazovnih institucija.
Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, već samo produljiti učenički tj. studentski status na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a. Produljenje statusa se ne naplaćuje.
Jedino učenici i studenti koji prvi put izrađuju karticu trebaju ispuniti i ovjeriti zahtjev za izdavanje ZET kartice, a studenti trebaju donijeti i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine. Zahtjevu, koji je dostupan na internetskoj stranici ZET-a i na svim prodajnim mjestima, treba priložiti fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm, a izrada se naplaćuje 30 kuna. U najkraćem roku kartica će, nakon izrade, biti dostavljena na kućnu adresu ili prodajno mjesto, ovisno o želji putnika.
Iz ZET-a novim korisnicima predlažu da karticu izrade što prije jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu.
Podsjećamo, učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada. (zet / zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni