Jedinstvena izložba u Zagrebu: Plakati sa haiku slikama Mihovila Rismonda

Jedinstvena izložba u Zagrebu: Plakati sa haiku slikama Mihovila Rismonda

(Računalni prikaz simulacije plakata sa haiku slikom)

Na javnim površinama u Zagrebu i Hrvatskoj će se od 13. do 26. kolovoza po prvi put održati izložba haiku slika autora Mihovila Rismonda pod nazivom „U sjećanje na Vladimira Devidéa“ .

Izložba na velikim (billboard) plakatima održat će se povodom 10. obljetnice smrti poznatog Zagrepčanina, Vladimira Devidéa, akademika i matematičara, koji je posebno zaslužan za promociju japanske kulture u Hrvatskoj, naročito haiku poezije.

Izložba se održava uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.

„Turistička zajednica grada Zagreba s velikim veseljem je prepoznala ovaj projekt kojim prvi put u Hrvatskoj, pretvaramo javne reklamne površine u velike urbane galerije haiku slika na otvorenom. Realizacija izložbe 12 haiku slika na zagrebačkim billboardima pruža našim sugrađanima i posjetiteljima pravi umjetnički užitak dok prolaze gradom. Također, ovakva afirmacija umjetnosti predstavlja Zagreb kao kreativan i autentičan grad, a kroz svoju temu omogućuje dodatno jačanje veza Zagreba i Hrvatske s Japanom.“, izjavila je dr. sc. Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Izložba „U sjećanje na Vladimira Devidéa“ promovirat će Zagreb diljem svijeta, posebno u krugovima ljubitelja haiku poezije. Podsjećamo, za svoj rad akademik je dobio japansko carsko odlikovanje, a dr. Drago Štambuk, pjesnik i diplomat je 2011. godine u čast njemu ustanovio godišnju svjetsku nagradu „Vladimir Devidé“ za najljepšu haiku na engleskom jeziku.

https://www.facebook.com/ZgMagazin/posts/2744877048945081

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni