Jazz večer za pamćenje

Jazz večer za pamćenje

U Vip-Clubu Zagreb održana je promocija novog albuma Lele i Joea Kaplowitza „With Every Breath“ s 10 autorskih pjesama renomirane hrvatske jazz vokalistice, a sve je izvanrednim muziciranjem zaokružio jazz orkestar HRT-a

Krajem prošlog tjedna, točnije u četvrtak navečer u Vip-Clubu Zagreb održana je promocija novog albuma Lele i Joea Kaplowitza „With Every Breath“ uz pratnju jazz orkestra HRT-a. Bila je to večer u kojem se u klubu tražilo mjesto više. Album se sastoji od 10 autorskih pjesama renomirane hrvatske jazz vokalistice Lele Kaplowitz koje je aranžirao njen upruga Joe Kaplowitz, a sve je izvanrednim muziciranjem zaokružio jazz orkestar HRT-a. Solo izvedbe glazbenika orkestra, kao i toplina Lelinog glasa očarali su publiku koja nije mogla ostati ravnodušna na stvoreni ugođaj kojeg se, kako je izjavio i Joe Kaplowitz ne bi mogli posramiti ni njujorški jazz klubovi. Pomno prateći taktove glazbenika pod dirigentskom palicom Saše Nestorovića s kojima se skladno stapao izuzetno moćan Lelin glas, mnogi su slušatelji podupirali glazbenike pljeskanjem i pucketanjem prstima u ritmu glazbe.

HRT_jazz

Lela & Joe Kaplowitz uz puni sastav jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića izveli su odabrane skladbe s albuma, ispričali su ponešto o nastanku skladbi i suradnji s orkestrom, a okupljeni su mogli kupiti CD-e po promotivnim cijenama od 50 kuna.

Inače, glazbena kritika je pohvalno progovorila o novom albumu bračnog para Kaplowitz ocijenivši kako je Lela dokazala zrelost jazz pjevačice svjetskih razmjera kao i skladateljice osebujne kreativnosti koja svojim tekstovima promiče ljubav, duhovnost i osvješćivanje. Joe Kaplowitz u svojim aranžmanima znalački kombinira utjecaje zapada i iskustvo života u Europi, dok u ulozi klaviriste briljira uz jazz orkestar HRT-a, koji pod ravnanjem Saše Nestorovića zvuči upravo izvanredno.

„Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije održava europski osjećaj, istovremeno dopuštajući Leli i Joeu Kaplowitzu priliku da pokažu svoje mnogostrane talente. Pijanist Joe Kaplowitz posjeduje tehničku vještinu i umjetničku nadarenost poput bilo kojeg pijanista ovdje na zapadu. Lela Kaplowitz ima izuzetan ton, odličantajming i pjeva bez zadrške; sve u svemu prvoklasni album na vrhunskom nivou”, napisao je Brent Black na portalu @CriticalJazz.

Popis pjesama

“WITH EVERY BREATH” – LELA & JOE KAPLOWITZ

UZ JAZZ ORKESTAR HRT-A, DIRIGENT: SAŠA NESTOROVIĆ

1. BLUES IN RED HOOK

2. KEEP ON GOING

3. WITH EVERY BREATH

4. I LOVE MYSELF

5. HOME

6. PLEASE SAY

7. I CELEBRATE THE LIFE

8. SISTERS

9. SAND STORY

10. BOLERO

Glazba: Lela Kaplowitz & Joe Kaplowitz (1 i 10)

Tekst: Lela Kaplowitz

Aranžmani: Joe Kaplowitz

Izdavač: Aquarius Records

(B. Jagačić)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni