“Jazz na kotačima” u posjetu djeci s posebnim potrebama

“Jazz na kotačima” u posjetu djeci s posebnim potrebama

Lela i Joe Kaplowitz kroz kratku povijest jazz glazbe demonstriraju improvizaciju kao okosnicu jazza, a djecu se naposljetku motivira svirati instrumente i zajedno muzicirati uz pomoć voditelja

“Jazz na kotačima” moderni je dvojezični edukacijski program mlade Udruge ATOM iz Rijeke, koji kroz “putujuće” radionice promovira jazz glazbu prvenstveno, ali ne i isključivo, školarcima i studentima diljem Hrvatske. Voditelji radionice su iskusni jazz dvojac Lela i Joe Kaplowitz, koji kroz kratku povijest jazz glazbe demonstriraju improvizaciju kao okosnicu jazza, a djecu se naposljetku motivira svirati instrumente i zajedno muzicirati uz pomoć voditelja.

Lela Kaplowitz je međunarodno priznata jazz vokalistica i pedagoginja s osebujnom biografijom. Zadnji uspjeh postiže nastupom s Duke Ellington Orchestra u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

U zadnje dvije godine godine održano je više od 20 radionica diljem Hrvatske. Ove jeseni “Jazz na kotačima” odlučio je posjetiti djecu i mlade s posebnim potrebama te im donijeti svježi dašak kvalitetne glazbe i uljepšati im svakodnevicu. Uz potporu Grada Zagreba održat će se slijedeće radionice:

09.11.2012. 10:00h MALI DOM ZAGREB, Baštijanova 1D

13.11.2012. 19:30h DOM ZA DJECU TUŠKANAC, Tuškanac 15

19.11.2012. 14:00h CENTAR GOLJAK, Goljak 2

20.11.2012. 14:30h CENTAR “SLAVA RAŠKAJ”, Ilica 83

Za više informacija o ovoj radionici možete kontaktirati Udrugu ATOM  – info@atom.hr; tel: 099-676-143, a podaci o udruzi dostupni su i na internetskoj stranici: http://atom.hr.

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni