Javnozdravstvena akcija za sve građanke Zagreba – 24. rujna

Javnozdravstvena akcija za sve građanke Zagreba – 24. rujna

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zajednicom pacijenta oboljelih od raka „Sv. Juraj“ te Zavodom za javno zdravstvo  Dr. Andrija Štampar  obilježit će „Mjesec borbe protiv raka dojke“  javnozdravstvenom akcijom  pod nazivom „Dan zdravih dojki“ u subotu, 24. rujna, na Trgu Petra Preradovića od 10.00 do 14.00 sati, s ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja dojki te prevencije i ranog otkrivanja raka dojki.

Tijekom akcije na Trgu Petra Preradovića bit će postavljen mobilni mamograf na kojem će naše sugrađanke moći obaviti besplatni mamografski  pregled  (bez uputnice).

Mamografija je nezamjenjiva slikovna dijagnostička metoda u otkrivanju malignih bolesti dojke ranih stadija te se preporuča ženama starijim od 40-te godine života.

Zbog specifičnosti  mamografskog snimanja za sudjelovanje u ovoj javnozdravstvenoj akciji  potrebno se unaprijed naručiti na sljedeće brojeve telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“: 01/46-96-309; 01/46-96-393.
(Zg-magazin)